Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care și-a parcat autoturismul pe trotuar s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii locali din Arad au constatat că avea permisul de conducere suspendat.

Bărbatul și-a parcat mașina pe un trotuar de pe str. Corneliu Coposu. La solicitarea polițiștilor locali, conducătorul auto a prezentat documentele personale care îi stabileau identitatea, cât și permisul de conducere, pentru a i se întocmi proces verbal de constatare a contravenției și pentru a fi amendat cu 290 lei, respectiv două puncte penalizare la permis. „Demersurile de implementare a punctelor de penalizare aferente încadrării legale a relevat, însă, faptul că persoana legitimată drept conducător auto are permisul suspendat pe o perioadă de 60 zile. Cu toate acestea, bărbatul a ales să circule cu permisul suspendat pe drumul public, la volanul autoturismului proprietate personală. După cum a constatat echipajul DGPL, deplasarea respectivă nu fost determinată de vreo situație excepțională, în condițiile în care bărbatul este furnizor de hrană la domiciliu, în calitate de distribuitor la o rețea specializată, prezentă și în Arad“, a informat DGPL Arad. Polițiștii locali au transmis documentele probatorii către IPJ Arad, în vederea întocmirii dosarului penal.

Pompierii au intervenit pe râul Crișul Alb

Echipaje ale Gărzii de Intervenție Gurahonț, din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș, cu sprijinul SVSU Pleșcuța, au acționat, în cursul zilei de joi, pe râul Crișul Alb, între localitățile arădene Dumbrava și Pleșcuta, pentru îndepărtarea deșeurilor din material lemnos și deșeuri menajere, care puneau în pericol secțiunea de scurgere a podului. „Din fericire, după două ore de intervenție, misiunea a fost un succes și nu s-au produs alte situații de urgență. Face un apel către populatie să nu depoziteze sau să arunce deșeuri de nici un fel în albiile cursurilor de apă, pentru că în situația în care debitele cursurilor cresc, aceste resturi pot bloca secțiunile de scurgere și produce inundatii“, este mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad.

Bărbat prins conducând o mașină, fără permis

Un bărbat din comuna Vinga a fost depistat de polițiști cânducând un autoturism, fără a deține permis de conducere. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad au depistat, în seara zilei de 20 mai, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Vinga, care conducea un autoturism în aceeași localitate. „La vederea polițiștilor, bărbatul a abandonat autoturismul în afara părții carosabile. În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Reţinuţi în urma unor percheziţii

Nouă persoane, suspecte de contrabandă cu ţigări, au fost reţinute pentru 24 de ore, joi seara, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Timiş, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 38 de percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, la locuinţele acestora. Au fost puse în executare 10 mandate de aducere la audieri. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, persoanele în cauză ar fi achiziţionat ţigarete care provin din Ucraina, Moldova şi Serbia, pe care ulterior le-ar fi comercializat în judeţul Timiş. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 34.769 de pachete de ţigarete netimbrate, 91.283 de lei şi 35 de litri de alcool. Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor în vederea luării măsurilor legale. La activităţi au participat poliţiştii inspectoratelor de poliţie Timiş şi Arad, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, poliţişti ai SRPT Timişoara şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Timiş şi Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.