Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Sintea Mare este cercetat penal, după ce a fost depistat conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

„Polițiștii din Chișineu Criș au depistat, miercuri, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din Sintea Mare, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Sintea Mare. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de THC – canabis“, a informat IPJ Arad. De asemenea, în municipiu, polițiștii de ordine publică au depistat un arădean de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat. „În ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice, cei în cauză fiind cercetați penal pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Arădeancă cercetată pentru furt

O tânără din municipiul Arad este cercetată penal pentru că a sustras bunuri nealimentare dintr-un complex comercial. Biroul de presă al IPJ Arad a anunțat, joi, că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică cercetează o arădeancă în vârstă de 26 de ani, care, în ziua de 5 mai, a fost depistată în flagrant delict, în timp ce sustrăgea bunuri nealimentare dintr-un magazin din incinta unui complex comercial situat pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu. „Prejudiciul, în valoare de 270 de lei, a fost recuperat și returnat societății comerciale, iar femeia este cercetată pentru furt“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 5 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 1.975 de persoane, au fost verificate 110 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 28 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.600 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație.

Migranți reținuți la PTF Nădlac

În cadrul acțiunilor specifice de supraveghere, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră,  cinci persoane care se deplasau pe jos. „Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc și Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani“, a informat, joi, Poliția de Frontieră. Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.