Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul Sântana este cercetat penal pentru că a condus un autoturism fără a deține permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru că a lovit o altă mașină parcată.

„În noaptea de 26/27 aprilie, polițiștii orașului Sântana au fost sesizați, prin apel la 112, despre faptul că un conducător auto ar fi lovit un autoturism parcat regulamentar și a părăsit locul faptei. Polițiștii au procedat de îndată la urmărirea și oprirea acestuia, pe strada Nicolae Bălcescu, din Sântana, la volan fiind identificat un bărbat de 33 de ani, din Sântana, acesta fiind sub influența băuturilor alcoolice“, a informat IPJ Arad. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,42 m.g./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din Sebiș au depistat un bărbat de 47 de ani, din Buteni, care conducea un autoturism pe D.J. 793, fiind sub influența băturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,84 m.g./l. alcool pur în aerul expirat. Tot sub influența băuturilor alcoolice a mai fost depistat un italian de 41 de ani, care conducea un autoturism pe șoseaua de centură a municipiului Arad, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,83 m.g./l. alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost transportați la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au mai depistat un arădean de 18 ani, care conducea o autoutilitară în municipiul Arad. Totodată, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din Pecica, care conducea o autoutilitară pe strada 401 din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate a reiesit că niciunul dintre conducătorii auto nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în ambele cauze fiind întocmite dosare penale.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 26 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 2.486 de persoane, au fost verificate 105 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 53 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 133 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.500 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Migranți depistați de polițiștii frontieră

Polițiștii de frontieră au depistat cinci cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria. Trei dintre migranți au fost depistați la PTF Nădlac II, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, care conducea un autocamion si transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilier pentru o societate din Franţa. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani, solicitanţi de azil în România. Poliţiştii de frontieră din cadrul PF Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, solicitanți de azil în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.