Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii.

Astfel, un bărbat de 39 de ani, din județul Mureș, urmărit național, a fost depistat pe raza municipiului Arad. Pe numele bărbatului, magistrații de la Judecătoria Arad au emis, la începutul acestui an, un mandat de executare a pedepsei închisorii de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Pe raza orașului Chișineu Criș a fost depistat un bărbat de 43 de ani, din Mișca, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Chișineu Criș au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de un an și 8 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Un alt bărbat, condamnat de magistrații de la Judecătoria Ineu la o pedeapsă privativă de libertate de un an, 4 luni și 20 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere, a fost depistat de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu. Toți cei în cauză au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

„Misiune îndeplinită!”

Ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului de Protecție a Forței „Golden Lions” va avea loc joi, 15 aprilie, de la ora 9.00, în Cetatea Aradului. În cadrul misiunii NATO „Resolute Support“, Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a participat, pentru aproximativ șase luni, la misiuni de asigurare a securității Bazelor Militare Kandahar şi Bagram, împreună cu partenerii americani și cu forțe de securitate afgană. Structura românească din teatrul de operații Afganistan a fost generată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. De asemenea, din Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a făcut parte și o subunitate din Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”. Detașamente ale Batalionului 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu” au mai participat la misiuni internaționale, în teatre de operaţii din Kosovo (2003, 2004 și 2007) și Afganistan (2012).

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 13 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.991 persoane, au fost verificate 120 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 34 de mijloace de transport în comun/persoane. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei, dintre care 8, în valoare de 3.000 de lei“, a informat IPJ Arad.

Autoturism căutat de autorităţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit un autoturism Volkswagen, în valoare de 8.200 de euro, căutat de autorităţile din Germania. Mașina a fost identificată când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani. În urma verificărilor  specifice în bazele de date s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania. Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autovehiculul este căutat de autorități. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.