Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan şi Pakistan, depistați la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac au depistat 11 migranți din Afganistan şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În cursul zilei de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse un cetățean bulgar şi unul român. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăţi din Cehia și Slovacia.

În timpul efectuării controlului mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.