Ziarul electronic al arădenilor

23 de migranți din Afganistan, Pakistan și Etiopia, descoperiți la Vărșand și Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand şi PTF Nădlac II au depistat 23 de migranți din Afganistan, Pakistan și Etiopia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Conform autorităților de frontieră, miercuri, în jurul orei 10.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de cabluri, pe ruta Bulgaria – Olanda.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetățean turc și un român, care transportau diverse bunuri pentru societăţi din Germania, Italia şi Franța.

În timpul controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au fost descoperiți, în interiorul compartimentelor de marfă, optsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan și Etiopia, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.