Ziarul electronic al arădenilor

Directorul Penitenciarului Arad, învestit director general al ANP

Un fost adjunct al directorului general al Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor şi director al Penitenciarului Arad, Dan Halchin, a fost învestit în funcţia de director general al ANP.

Comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin a fost învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în urma promovării concursului organizat în acest sens.

Ceremonia a avut loc, joi, la sediul central al instituţiei, în prezenţa ministrului Justiţiei, Stelian Ion, a membrilor consiliului de conducere şi a reprezentanţilor organizaţiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se numeşte pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condiţiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani.

Potrivit ANP, comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din anul 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006 – 2010 şi 2017 – 2021), dar şi două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaţionale în Kosovo şi Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

În intervalul 2015-2017, a deţinut funcţia de adjunct al directorului general A.N.P., perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Medicală.

În 23 februarie, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Tiberiu Firinel Ungureanu, în vârstă de 51 de ani, a anunţat, într-o videoconferinţă cu conducerile penitenciare, că se pensionează. De asemenea, el a anunţat că se va retrage şi toată echipa de conducere care i-a fost fidelă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.