Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii au fost solicitați, vineri, să intervină pentru stingerea unui incendiu la o casă din localitatea Peregu Mare.

Solicitarea a fost făcută în jurul orei 8.00, iar pentru lichidarea incendiului au acționat Detașamentul de Pompieri Arad, cu sprijinul SVSU Pecica și SVSU Peregu Mare. „În momentul sosirii pompierilor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, generalizat în interiorul construcției, propagat la acoperiș, dezvoltarea acestuia fiind favorizată de observarea cu întârziere. Din fericire, în casă nu se află nimeni, astfel că nu au existat victime. După două ore de intervenție incendiul a fost lichidat“, a informat ISU Arad. În incendiu au ars mobilierul și bunuril din interior, dar și o parte a acoperișului. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la cablu electric cu defecțiuni.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din Nădlac au depistat, în trafic, un bărbat de 36 de ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, polițiștii din Ineu au depistat, în trafic, un tânăr de 22 de ani, din comuna Craiva, în timp ce conducea, pe raza localității Susag, un autoturism radiat din circulație. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin altui autoturism. Tânărul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat si cu număr de înmatriculare fals.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 18 martie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.793 persoane, verificate 151 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 14 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, dintre care 9, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Prevenire pe linia violenței domestice

În perioada 16 – 18 martie, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de la Secția 2 de Poliție Micălaca și reprezentanții D.G.A.S.P.C., au desfășurat activități de prevenire pe linia combaterii violenței în familie. „Astfel, aceștia le-au adus la cunoștință cetățenilor prevederile Legii nr. 174/2018 privind violența domestică și au prezentat condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, cauze ale violenței în familie, forme ale violenței (verbală, fizică) si modalitățile de prevenire a acestora“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad. De asemenea, reprezentanții D.G.A.S.P.C. au informat cetățenii cu privire la măsurile care pot fi luate pentru protejarea victimelor violenței în familie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.