Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie a găsit un portofel în centrul municipiului Arad, iar apoi a cerut ajutorul polițiștilor locali pentru identificarea proprietarului.

În cursul zilei de miercuri, un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală Arad aflat în patrulare pe Bulevardul Revoluției, în zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ a fost solicitat de o femeie în vârstă de 59 ani să preia un portofel pierdut cu acte de identitate, tichete de masă și carduri bancare. Conform DGPL Arad, femeia a menționat faptul că a găsit portofelul în zona Autogării Arad. „A fost identificat deținătorul documentelor pierdute, în persoana lui N.D.A, în vârstă de 28 de ani, căruia i-a fost returnat portofelul de către polițiștii locali“, se arată într-o informare a Direcției Generale Poliția Locală Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 2 martie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.581 de persoane, verificate 108 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 33 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 92  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.500 de lei, dintre care 5, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu au depistat, în noaptea de 3/4 martie, un bărbat de 32 de ani, din Buteni, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 793. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,78 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un bărbat de 46 de ani, din Pâncota, a fost depistat de polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Drauț, având o îmbibație alcoolică de 0,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Fără permis de conducere a fost depistat de polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu, un tânăr de 27 de ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, pe raza localității Șomoșcheș. Totodată, o femeie de 50 de ani, din Buteni, a fost depistată în trafic, pe raza aceleiași localități, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație din septembrie 2020. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

A sustras un telefon dintr-un magazin

Un bărbat este cercetat penal pentru a furat un telefon mobil dintr-un magazin situat în centrul municipiului Arad. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă 65 de ani de ani, din județul Buzău, care, în ziua de 2 martie, ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de aproximativ 3.600 de lei, dintr-un magazin de antichități din centrul municipiului Arad“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, prejudiciul a fost recuperat și returnat proprietarului, iar în cauză sunt continuate cercetările pentru furt.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.