Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi din cinci ţări, prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Aproape 20 de migranţi, din Afganistan, Irak, Libia, Siria şi Egipt, au fost prinşi de autorităţile din Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand şi Nădlac, când încercau să iasă ilegal din ţară, mergând pe jos, pe câmp, sau ascunşi în automarfare.

În PTF Vărşand, într-un camion condus de un român, care transporta jucării din plastic în Slovenia, au fost găsiţi şi doi migranţi, informează, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi călători clandestini sunt din Afganistan şi au 16 şi 18 ani, fiind solicitanţi de azil în România.

În PTF Nădlac II, în trei dintre camioanele verificate, conduse de doi bulgari şi un român, au fost găsiţi alţi zece migranţi. Aceştia erau ascunşi printre mărfurile transportate, respectiv produse textile, containere şi pungi de plastic care urmau să ajungă în Germania, Italia şi Danemarca.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră arădeni au stabilit că migranţii sunt din Afganistan şi au vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani.

În zona PTF Nădlac I, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, şapte persoane au fost prinse în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Acestea sunt din Irak, Siria, Egipt şi Libia şi au vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.