Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi minori din Pecica sunt cercetați penal, după au intrat prin efracție într-un imobil de pe raza acestui oraș, cu intenția de a fura diverse bunuri.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, joi, că polițiștii din Pecica au depistat în flagrant delict, în noaptea e 24/25 februarie., un minor de 13 ani, care, împreună cu un alt adolescent, a pătruns prin efracție într-un imobil de pe raza orașului, cu intenția de a sustrage bunuri. La scurt timp a fost identificat și depistat și celălalt minor, în vârstă de 15 ani, din Pecica. „În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru tentativă de furt, fiind documentată activitatea infracțională a celor doi“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin au depistat, miercuri, un tânăr de 26 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 79, pe raza localității Căpruța. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0.05 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mașina condusă i-ar fi fost încredințată de un arădean de 30 de ani, care ar fi știut că tânărul în cauză nu are permis de conducere. Totodată, pe D.J. 709, pe raza localității Șiria, polițiștii au depistat un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, având aplicate numerele de înmatriculare ele unui alt autoturism. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 24 februarie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.163 persoane, verificate 142 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 36 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 126 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.700 de lei, dintre care 29, în valoare de 13.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Un tânăr și-a amenințat iubita

Un tânăr din orașul arădean Sebiș este cercetat penal pentru că și-a amenințat concubina. Conform informațiilor transmise de IPJ Arad, polițiștii din Sebiș au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din acest oraș, care, în ziua de 24 februarie, și-ar fi amenințat concubina cu bătaia și i-ar fi luat telefonul mobil, pe care i l-ar fi returnat ulterior. De asemenea, tânărul ar fi amenințat-o și în trecut, prin intermediul mesajelor. „Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru amenințare“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.