Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 50 de amenzi au fost aplicate de polițiștii rutieri din Arad, care au desfășurat o acțiune la nivel județean, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de abaterile săvârșite de bicliști, în trafic.

Conform datelor prezentate de IPJ Arad, în timpul acțiunii care s-a derulat în cursul zilei de joi au aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.350 de lei, cele mai multe dintre ele fiind aplicate pentru conducerea pe timp de noapte a bicicletelor neechipate corespunzător sau bicicliștilor care nu au avut aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante. „Acțiunile privind această categorie de participanți la trafic se desfășoară periodic, în scopul prevenirii abaterilor săvârșite de bicicliști și a menținerii unui climat de siguranță în trafic“, se precizează într-o informaare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

Sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat, joi, acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.737 de persoane, verificate 178 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 35 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.500 de lei, dintre care 10, în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Migranți depistați de polițiști în Arad

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, joi, pe Bulevardul Revoluției din municipiu, patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, de origine afgană, care nu au putut prezenta niciun document de identitate. Aceștia au fost predați polițiștilor din cadrul S.P.F. Turnu, în vederea continuării procedurilor. De asemenea, polițiștii de la Secția 2 de Poliție din cartierul Micălaca au depistat, pe Calea Radnei, trei tineri, cu vârste între 14 și 26 de ani, de origine afgană. Cei trei tineri au fost polițiștilor S.P.F. Turnu, în vederea continuării procedurilor legale, au anunțat reprezentanții IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier cercetează un tânăr de 28 de ani, din județul Bacău, care, la data de 7 ianuarie, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,83 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice. Totodată, polițiștii de la Secția nr. 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu au depistat, joi, un bărbat de 38 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Frații Neumann din municipiu, fără să dețină permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că permisul de conducere al bărbatului este anulat. „În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală“, a informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.