Ziarul electronic al arădenilor

Ești în căutarea unei perechi de cizme pentru sezonul rece? Cum o alegi și cum o îngrijești corespunzător?

Când zilele devin mai scurte, mai reci și, mai presus de toate, mai umede, atunci este din nou acel moment din an când picioarele tale trebuie să primească o atenție deosebită, în special prin alegerea pe care o faci privind achiziționarea unor perechi potrivite de încălțăminte.

Dar nu doar perechile de ghete sau cizme alese sunt importante, ci și felul în care le îngrijești, astfel încât să treacă cu bine peste înfiorătoarea iarnă. Căci, la urma urmei, niște cizme bune de iarnă nu sunt un articol de lux, când poți cumpăra încălțămintea potrivită la un preț destul de rezonabil.

Află cum trebuie să alegi încălțămintea de iarnă și cum o îngrijești corespunzător:

Ce criterii trebuie să îndeplinească încălțămintea potrivită de iarnă?

O pereche de încălțăminte pentru sezonul rece trebuie să îndeplinească trei criterii, mai exact:

  • să ofere protecție împotriva umezelii
  • să fie eficientă împotriva frigului
  • să protejeze împotriva alunecării.

Și, chiar dacă nu pare extrem de important, se mai poate adăuga un punct, și anume, să arate bine din punct de vedere estetic.

Îți iubești pantofii? Atunci impermeabilizarea acestora ar trebui să fie prima regulă!

Poate fi surprinzător că protecția împotriva umezelii este pe primul loc atunci când vine vorba despre îngrijirea perechilor de încălțăminte pentru sezonul rece.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că iarna înseamnă multă umiditate. Și pentru că nimeni nu vrea să ajungă să meargă pe stradă cu apă în cizme, este imperios să iei măsuri. Astfel, prima regulă și cel mai importantă regulă în sezonul rece este să îți impermeabilizezi pantofii cât mai des posibil.

Alege încălțămintea ținând cont de tipul de căptușeală

Există trei tipuri de căptușeală pentru încălțămintea pentru iarnă, și anume:

  • Căptușeală rece

Există o categorie de pantofi ușor căptușiți, cu un strat suplimentar de piele sau material textil ușor. Această încălțăminte este ideală pentru perioada de tranziție dintre anotimpuri.

  • Căptușeală caldă

Aceasta este realizată din pluș, pâslă sau pânză, iar încălțămintea cu acest tip de căptușeală este ideală atunci când temperaturile nu trec pragul înghețului sau atunci când nu petreci foarte mult timp afară.

  • Căptușeală din blană

Acest tip de căptușeală din blană este de o calitate înaltă și extrem de eficientă atunci când este vorba despre protecție împotriva gerului sau când petreci mult timp în exterior și nu îți dorești ca picioarele tale să devină reci. Mai mult, căptușeala din blană are un nivel ridicat de izolație, o respirabilitate specială și este incredibil de pufoasă.

Cum îți protejezi încălțămintea pe timp de iarnă?

Încălțămintea de iarnă este ca un prieten bun ce are grijă de tine. Însă trebuie să o îngrijești corespunzător, mai ales când petreci mult timp afară, prin ploaie, noroi sau zăpadă. Prin urmare, este foarte important să îndepărtezi murdăria de pe perechea de cizme de piele pentru iarnă  și, așa cum pe vremea rece tu folosești o cremă de mâini puternic hidratantă, și încălțămintea are nevoie de acest tip de îngrijire. În acest fel, te vei bucura de ele mai mult timp, vor fi la fel de aspectuoase ca în prima zi și vor rămâne la fel de flexibile.

După o zi petrecută afară, evită să pui încălțămintea lângă o sursă de căldură, ci apelează la vechiul remediu casnic, acela de a umple pantofii sau cizmele cu bucăți de ziar.

Pe lângă ținuta vestimentară adecvată, încălțămintea joacă un rol extrem de important în menținerea căldurii corporale în sezonul rece. De aceea, este esențial să faci alegerile potrivite atunci când îți cumperi o nouă pereche, dar să o și îngrijești corespunzător pentru a te bucura de ea cât mai mult timp.

sursa foto: pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.