Ziarul electronic al arădenilor

Migranţi prinşi încercând să iasă ilegal din ţară pe jos sau ascunşi în camioane de marfă

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 16 migranţi din Afganistan, Pakistan, Camerun şi Coasta de Fildeş care au încercat, în ultimele 24 de ore, să iasă ilegal din ţară pe jos sau ascunşi în camioane cu mărfuri.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand a fost verificat un camion condus de un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani, care transporta piese auto în Slovacia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automărfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani“, arată un comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad.

La PTF Nădlac II, a fost verificat un camion condus de un român în vârstă de 36 ani, care transporta combine frigorifice în Franţa. În compartimentul de marfă se aflau şi ascunse şase persoane, tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani.

Tot în zona PTF Nădlac II au fost prinşi pe câmp, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci migranţi care voiau să treacă în Ungaria pe jos. S-a stabilit că aceştia sunt din Camerun şi Coasta de Fildeş şi au vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani.

În toate cazurile, migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cei doi şoferi, pentru trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.