Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din Beliu este cercetat de polițiști pentru că și-a amenințat părinții cu moartea, iar un bărbat din Chișineu Criș pentru că și-a agresat fizic soția.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Chișineu Criș au emis un ordin de protecție provizorie, pe numele unui bărbat de 35 de ani, care, în timp ce se afla la domiciliu, și-ar fi agresat fizic soția. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. De asemenea, polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizorie împotriva unui tânăr în vârstă de 23 de ani, care s-a manifestat violent și și-a amenințat cu moartea părinții. În cauză se efectuează cercetări, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Acțiune a polițiștilor rutieri

Polițiștii rutieri au desfășurat, marți, o acțiune pe raza județului Arad, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de abaterile săvârșite de bicliști, în trafic. „Astfel, au aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.350 de lei, cele mai multe sancțiuni fiind date pentru conducerea pe timp de noapte a bicicletelor neechipate corespunzător sau bicicliștilor care nu au avut aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Conform sursei citate, acțiunile privind această categorie de participanți la trafic se desfășoară periodic, în scopul prevenirii abaterilor săvârșite de bicicliști și a menținerii unui climat de siguranță în trafic.

Prevenirea răspândirii virusului

În ziua de 5 ianuarie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.503 de persoane, verificate 188 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 30 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.250 de lei, dintre care 8, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Cercetați pentru furt din magazine

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad cercetează doi bărbați pentru furt. Potrivit oamenilor legii, la data de 4 ianuarie, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce sustrăgea bunuri alimentare dintr-un magazin situat pe strada Lucian Blaga. De asemenea, a fost depistat, în flagrant delict, un alt bărbat, de 45 de ani, în timp ce sustrăgea o sticlă cu băutură alcoolică, dintr-un magazin de pe Calea Timișorii. „Bunurile au fost recuperate și restituite, pe numele celor doi bărbați fiind întocmite dosare penale pentru furt“, au informat, miercuri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.