Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O arădeancă a fost depistată de jandarmi în timp ce încerca să comercializeze materiale pirotehnice din categoria celor pentru care este necesară calitatea de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, pentru a putea fi manipulate.

„Aflată într-o piață din municipiul Arad, femeia, în vârstă de 28 de ani, oferea trecătorilor astfel de materiale, iar în momentul în care a observat echipajul de Jandarmerie, a aruncat într-un coș menajer plasa în care avea depozitate materialele pirotehnice. Jandarmii au observat acest lucru și au trecut la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză. În urma verificărilor efectuate în prezența femeii, 1.100 bucăți materiale pirotehnice catalogate conform prevederilor legale, cu grad de risc ridicat, au fost descoperite în plasa aruncată de către femeie. Aceasta a recunoscut că materialele pirotehnice îi aparțin și sunt destinate comercializării fără a putea face însă dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat sau persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale“, a informat IJJ Arad. Jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală

COVID-19. Acțiuni de verificare, în Arad

În cursul zilei de 21 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.604 de persoane, verificate 159 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 57 de mijloace de transport în comun. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.750 lei, dintre care 9, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție“, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

A refuzat recoltarea de probe biologice

Un bărbat din comuna Șiria este cercetat penal, pentru că a fost depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice și a refuzat recoltarea de probe biologice. „Polițiștii de la Postul de Poliție Șiria au depistat un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Galșa, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,74 mg./l. alcool pur în aerul expirat. „Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit un dosar de cercetare penală“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Trafic redus la frontiera cu Ungaria

Traficul la frontiera cu Ungaria, înainte de sărbătorile de iarnă, este de şase ori mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este de nouă ori mai redus, conform autorităţilor, care spun că situaţia este cauzată de contextul pandemic. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, PTF Nădlac II a fost tranzitat de 7.700 de persoane, cu 3.250 de mijloace de transport, faţă de 70.000 de persoane, cu 20.000 de mijloace de transport, în perioada 21 – 22 decembrie 2019. Situaţia este aceeaşi la toată graniţa cu Ungaria, în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente din cauza pandemiei de COVID-19. „Faţă de anii anteriori, în care traficul la frontiera cu Ungaria era foarte intens, pentru că mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate veneau acasă de sărbători, în acest an se observă o scădere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctele de trecere. În contextul epidemiologic actual şi din cauza restricţiilor impuse în majoritatea ţărilor europene, multe persoane şi-au anulat deplasările“, au informat reprezentanții Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.