Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții la Nădlac și Arad. Mai multe persoane au fost duse la audieri

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal ce vizează săvârșirirea infracțiunii de contrabandă.

„La data de 21 decembrie 2020, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic, în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism pe raza municipiului Arad, în zona intrării pe Drumul European E 68, cantitatea de 1.740 de pachete cu țigarete (34.800 de fire de țigarete), netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

Țigaretele au fost indisponibilizate, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, fiind dispusă efectuarea a 6 percheziții domiciliare, 5 pe raza localității Nădlac și una în municipiului Arad“, a informat IPJ Arad.

Conform sursei citate, în timpul perchezițiilor au fost descoperite și indisponibilizate, la unul din imobilele de pe raza orașului Nădlac, 247.620 de fire de țigarete (12.381 de pachete), timbrate necorespunzător cu timbru din Republica Moldova.

Prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la suma de 148.572 de lei.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliției, în vederea audierii, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.