Ziarul electronic al arădenilor

Migranți găsiți ascunşi într-un TIR care transporta bere, la PTF Nădlac I

Şapte cetăţeni din Afganistan, ascunşi într-un autotren încărcat cu baxuri de bere, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții au fost depistați marți, în jurul orei 6.50, când la punctul de trecere a frontierei Nădlac I s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baxuri cu bere pe ruta România – Ungaria.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, doi tineri în vârstă de 18 ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să ajungă în vestul Europei“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.