Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din localitatea Pilu, este cercetat penal, după ce a fost prins conducând un autoturism, fără a deține permis de conducere, polițiștii fiind nevoiți să-l urmărească în trafic, deoarece nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Conform IPJ Arad, în noaptea de 16/17 iulie, polițiștii din Chișineu Criș au depistat în flragrant, un tânăr de 16 ani, din Pilu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu numere de înmatriculare false și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe D.J. 709 B, dinspre Șiclău înspre Grăniceri. „Din cauza faptului că acesta nu a oprit la semnalele de oprire efectuate de polițiștii, aceștia au procedat la urmărirea lui, până la ieșirea din Grăniceri, unde tânărul a pierdut controlul asupra autoturismului, derapând într-un șanț. În autoturism se mai aflau încă 3 pasageri, niciunul dintre ocupanți nu a fost rănit, rezultând doar pagube materiale“, a informat IPJ Arad. Pe numele adolescentului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals, și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbați prinși în flagrant la braconaj

Polițiștii de la Secția 2 de Poliție Rurală Arad cercetează trei bărbați pentru braconaj piscicol. „În dimineața de 16 iulie, polițiștii au depistat, în flagrant delict, în extravilanul comunei Șeitin, în locul cunoscut popular sub denumirea «Pobara», în Parcul Natural Lunca Mureșului, pe malul drept al râului, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 52 de ani, toți din Șeitin, în timp ce strângeau și montau plase monofilament, plase tip setcă și cârlige de pescuit în apele râului Mureș cu scopul de a captura resurse acvatice vii, folosindu-se de o ambarcațiune cu motor“, au informat, vineri, reprezentanții IPJ Arad. Obiectele descoperite, precum și ambarcațiuunea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Controale și amenzi aplicate de ITM

În perioada următoare, inspectorii de muncă vor continua seria acțiunilor de informare și control desfășurate în primul semestru al anului 2020, pentru asigurarea respectării dispozițiilor legale în materie. În ceea ce privește activitatea desfășurată de inspectorii de muncă în semestrul I, în domeniul relații de muncă, ITM informează că au fost efectuate 770 de controale la angajatorii de pe raza județului Arad, au fost aplicate 852 sancțiuni, iar valoarea totală a amenzilor a depășit suma de 1.237.000 lei. Cu privire la munca prestată fără forme legale, au fost depistate peste 350 de neconformități la angajatorii controlați, valoarea amenzilor cifrându-se la 870.000 lei. „Atenționăm lucrătorii, că și ei sunt pasibili de sancțiune în cazul în care prestează muncă fără forme legale, dovadă fiind faptul că în primul semestru al anului au fost aplicate amenzi de aproximativ 10.000 lei pentru cei depistați. Reiterăm, că în toate acțiunile întreprinse s-a pus un accent deosebit pe latura preventiv-educativă, aplicându-se sancţiuni doar în cazul unor abateri cu pericol social crescut, în toate celelalte situaţii fiind aplicate avertismente, dispunându-se de cele mai multe ori remedierea deficienţelor constatate chiar în timpul controlului sau pe termene scurte, în baza consultanţei de specialitate acordate de inspectorii de muncă“, a informat ITM Arad.

Tânăr reținut de polițiștii B.I.C.

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un tânăr pentru tentativă de furt calificat și furt calificat. IPJ Arad a precizat că, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani, din Arad, care, la data de 11 iulie 2020, prin escaladarea unei porți de acces, ar fi pătruns într-un imobil din municipiu, din care ar fi încercat să sustragă bunuri. De asemenea, în noaptea de 12 iulie 2020, tânărul, prin escaladarea unei ferestre, ar fi pătruns într-un alt imobil din municipiu de unde a sustras un televizor. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, tânărul fiind introdus în arestul I.P.J. Arad, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunere de arestare preventivă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.