Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Consilieri din cadrul Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, însoțiți de lucrători din cadrul  IPJ– Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat, miercuri, un control în Piața Catedralei, care a vizat modul de respectare a prevederilor Legii nr.145/2014.

În timpul controlului au fost încheiate 4 procese verbale de control și contravenție, fiind aplicate sancțiuni și dispuse măsuri cu termene de realizare. Conform DAJ Arad, între neconformitățile constatate s-au numărat: fila din carnetul de comercializare nu a fost completată la zi cu produsele expuse așa cum prevede art. 11 din Legea nr.145/2014; nu au fost afișate la loc vizibil Atestatul de producător și fila din Carnetul de comercializare așa cum prevede art.14 alin. 4; etichetarea incompletă cu toate elementele de identificare. DAJ Arad a informat că necompletarea la zi  a filei din carnetul de comercializare pe perioada transportului și la locul de desfacere a mărfii se sancționează cu amendă de la 3.000 la 4.000 lei. Totodată, neafișarea la loc vizibil a etichetei de produs și a documentelor în copie: atestat de producător și fila din carnetul de comercializare, precum și a certificatului de înregistrare de la O.N.R.C., se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Controale în stare de alertă

Timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber. În cadrul activităților desfășurate, de miercuri până joi dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 14 de obiective. De asemenea, au fost verificate și 356 mijloace de transport în comun. Nu s-au înregistrat apeluri la linia TelVerde pentru semnalarea nerespectării măsurilor stabilite în contextul stării de alertă. În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.000 lei.

Prinși în flagrant de polițiști

În cursul zilei de miercuri, polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în flagrant delict, trei bărbați din Bârzava, de 34, 42 și 57 de ani, în timp ce se deplasau într-un autoturism de teren pe un fond de vânătoare de pe raza localității Bătuța. „Bărbații aveau asupra lor trei arme de vânătoare, de diferite calibre și muniția aferentă, deținute legal, dar nu au putut prezenta autorizație de vânătoare eliberată de administratorul fondului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, se precizează într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Infracțiuni depistate în trafic

Polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat, miercuri, în trafic, un cetățean belgian, în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile belgiene, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Arad. Tot pe raza municipiului, un arădean în vârstă de 26 de ani a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Pășunii, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. „Cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.