Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În timpul activitățile desfășurate miercuri, la nivelul județului Arad au fost verificate 298 de obiective/locații, din care 275 au fost vânzători sau comercianți ambulanți. De asemenea, au fost verificate și 405 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 13 de persoane fizice, iar 4 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de prevenire în contextul stării de alertă. În urma verificărilor au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 54 au fost avertismente aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public, privat sau închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.  Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru neresepctarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.500 lei.

Mai puține intervenții SMURD în 2020

Numărul intervențiilor SMURD în primul semestru al acestui an este mai mic, în comparație cu perioada similară din 2019. Conform unui bilanț prezentat, joi, de ISU Arad, în semestrul I al anului 2020, modulele SMURD au intervenit în 4.435 situaţii de urgenţă, față de aceeaşi perioadă a anului 2019, când au intervenit în 4.585 de situaţii. Ambulanţele SMURD au asistat 4.551 de persoane, dintre care 380 copii şi 4.171 adulţi, în semestrul I 2020, respectiv 4.722 persoane, dintre care 113 copii şi 888 adulţi, în semestrul I 2019. „Se observă o scădere a numărului de intervenţii SMURD cu 3% în semestrul I al anului 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019“, se arată în bilanțul prezentat de conducerea ISU Arad.

Bărbat beat și fără permis, depistat la volan

Polițiștii din orașul Ineu cercetează un bărbat pentru concurs de infracțiuni la regimul rutier și vătămare corporală din culpă. Conform IPJ Arad, la data de 8 iulie, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din județul Vaslui, a condus o autoutilitară pe D.C. 23, pe raza localității Moroda, iar pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul asupra autoutilitarei într-o curbă, răsturnându-se în șanțul de pe marginea drumului. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat de 61 de ani, pasager în autoutilitară. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice, conform procedurii. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal“, a informat IPJ Arad.

Urmăriţi general, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente două persoane căutate de autorităţile din România, în vederea executării unor pedepse privative de libertate. Unul dintre cei depistați este un cetăţean român, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în judeţul Olt. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe numele lui era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, fiind condamnat la 240 de zile de închisoare. De asemenea, a fost depistată o femeie în vârstă de 46 de ani, domiciliată în judeţul Cluj. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele ei era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, fiind condamnată la 9 luni şi 10 zile de închisoare. Cele două persoane au fost predate unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.