Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Nouă persoane au fost duse, marți, la audieri, la DIICOT, după ce poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii, în judeţele Arad şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice şi înşelăciuni.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat trei laptopuri, 16 telefoane mobile şi trei dispozitive de stocare a datelor. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obţinerii de bani, prin postarea de anunţuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunţurile vizau persoanele care doreau obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Pentru a fi şi mai atrăgătoare, anunţurile făceau referire şi la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câştiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunţurile descriau un salariu net între 1.350 şi 1.470 de lire şi oferea detalii cu privire la plecare şi la transport. De asemenea, în anunţ s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 şi 500 lei, pentru traducerea şi legalizarea contractului în limba română.

Polițiștii locali au acționat în Grădiște

Polițiștii locali din Arad au continuat acțiunile mixte din cartiere, desfășurând activități de verificare, prevenție și control în Grădiște, zona de la pod, până la sensul giratoriu. Polițiștii locali au verificat respectarea Legii Serviciului de Salubrizare a localităților nr. 101/2006, Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind protecția mediului, HCLM nr.162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad, HCLM 297/2015 privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad“. Au fost  identificate zece situații de nerespectare a prevederilor legale privind: depozitarea materialelor de construcții pe trotuare și spații verzi, menținerea curățeniei în zona adiacentă proprietăților private și contractarea serviciilor de salubrizare. Două situații au fost remediate pe loc, iar pentru celelalte opt, contravenienții au primit termene în vederea eliminării problemelor constatate. Au fost vizate și cinci societăți comerciale, dintre care două funcționau neautorizat. A mai fost constatată desfășurarea ilegală a activității de tinichigerie auto de către o persoană fizică, aceasta fiind sancționată, dispunându-se totodată măsura suspendării activității, până la intrarea în legalitate. De asemenea, au fost legitimate 24 persoane, două persoane au primit avertisment și a fost ridicat un autovehicul pentru oprire interzisă pe pista de bicicletă. Acțiunea din cartierul Grădiște s-a soldat cu 11 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, în cuantum de 7.200 lei.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

În noaptea de 29/30 iunie, polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au depistat, în trafic, un arădean în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism pe Bd. Nicolae Titulescu din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,91 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolmiei. Pe numele arădeanului a fost întocmit un dosar penal. Totodată, un tânăr de 19 ani, din Vinga, a fost depistat de polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad, luni, în jurul orei 22.30, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Șagu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Prinşi încercând să treacă ilegal graniţa

Şase migranţi provenind din India şi Egipt au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, de către poliţiştii de frontieră arădeni, când încercau să treacă graniţa spre Ungaria prin câmp, în zona Turnu. O patrulă a poliţiştilor de frontieră a observat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei bărbaţi care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Aceştia au fost prinşi şi duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, unde s-a stabilit că sunt din Egipt şi au vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani. După doar 30 de minute, la aproximativ 50 de metri de sediul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu, a fost observat un autoturism care se deplasa pe câmp, spre linia de frontieră. Autoturismul era condus de un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri trei cetăţeni străini, de sex masculin. Întrucât existau suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani’, precizează un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad. Şoferul autoturismului a declarat că, în schimbul unei sume de bani, trebuia să transporte cele trei persoane din Timişoara până în apropierea punctului de frontieră. Toţi cei şase migranţi ar fi intenţionat să ajungă în Marea Britanie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.