Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din comuna arădeană Zăbrani este cercetat penal, deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind depistat de polițiști în timp ce se afla la cumpărături.

În cursul zilei de vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în data de 31 martie, polițiștii din Zăbrani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul acelei zile, un bărbat din localitate, aflat în izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, nu a respectat această măsură. Bărbatul a părăsit locuinţa, în vederea efectuării de diverse cumpărături pe raza comunei Zăbrani. „În prezent se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 alin.1 din C. pen. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale“, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor

Polițiștii arădeni au verificat, pe parcursul zilei de joi, până vineri dimineață, 1.311 de persoane și 20 societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În timpul acestor verificări au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 183.400 lei. În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.400 lei. Polițiștii locali arădeni, care au acționat cu un efectiv de 46 de cadre și 13 mijloace auto, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore, 971 de persoane, întocmind 35 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 25.100 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Sancțiuni aplicate de comisarii de mediu

Comisari din cadrul Comisariatului Județean Arad – Garda Națională de Mediu, în urma unor sesizări, au efectuat un control în composesoratul Hălmagel în vederea verificării legalității activității de exploatare și depozitare a masei lemnoase de către societățile care acționează în zonă. „S-a constatat ca pe Valea Ocișor, pe cursul de apă și pe malul văii a fost depozitată o cantitate de aproximativ150 mc material lemnos (fag), pe o lungime de aproximativ 100 m, de o societate comercială din județul Alba, care deține permis de exploatare pentru tăiere progresivă. Având în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996 – Legea apelor – actualizată în 2019, care interzice depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă a materialelor de orice fel, societății comerciale urmează să i se  aplice o amendă de 75.000 lei, prevăzută în actul legal amintit“, a informat Comisariatul Județean de Mediu Arad.

Fără permis, implicați în evenimente rutiere

Polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul IPJ Arad cercetează doi tineri care au condus autovehicule fără a deține permis și au cauzat evenimente rutiere. Astfel, un tânăr de 28 de ani, din localitatea Firiteaz, a condus un autoturism pe strada Ovidiu din municipiu, iar în timp ce efectua un viraj la stânga, fără a se asigura corespunzător, a intrat în coliziune cu un cap tractor condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Șimand. De asemenea, un arădean de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Saturn din municipiu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate. „În urma evenimentelor au rezultat exclusiv pagube materiale, pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare penale pentru conducere fără permis“, a informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.