Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Incendiu la biserica ortodoxă din cartierul Gai

VIDEO Pompierii militari din Arad au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în biserica ortodoxă din cartierul Gai.

Incendiul a fost raportat, înainte de ora 18.00, de o persoană care a observat fum ieșind pe un geam.

„Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu autospeciale de stingere la biserica ortodoxă situată pe strada Dunării. La sosirea echipajelor de intervenție a fost forțată usa, iar după pătrunderea în interior au constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, în apropierea altarului. După o intervenție de aproximativ o oră, incendiul a fost stins“, a informat ISU Arad.

În timpul incendiul a fost distrus sau deteriorat o parte a mobilierului, dar și obiecte de cult.

Cauza probabilă a declanșării incendiului este un un scurtcircuit electric.

UPDATE

„Ca la finalul oricărui incendiu, pompierii au început să caute elementele care au condus la izbucnirea incendiului, pentru a stabili cauza probabilă. Pe una dintre mese, pe care se aflau mai multe obiecte, era o Biblie, iar în interiorul ei un tricolor.

Chiar dacă tot ce se afla pe masă era puternic afectat de incendiu, atât Biblia, cât și tricolorul, au scăpat ca prin minune.

Am jurat credința României, sub faldurile Drapelului de Luptă tricolor, prin sacralizarea jurământului, ne-am legat pe viață de țară. Astăzi, Detașamentul de Pompieri Arad, a salvat dintr-un incendiu simbolul credinței și al speranței alături de drapelul tricolor. Întotdeauna există speranță!“, se arată într-un mesaj transmis de ISU Arad.

foto/video: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.