Ziarul electronic al arădenilor

Spitalul Județean Arad a angajat 19 medici. În unitate lucrează și rezidenți străini

Un număr de 19 medici au fost angajați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde zeci de cadre medicale au anunțat că se pensionează sau sunt în concediu medical.

„19 medici și-au depus dosarele de angajare și deja au fost angajați de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe o perioadă de șase luni. Este vorba despre medici de anestezie și terapie intensivă, de urgență dar și de la alte specializări care sunt gata să fie alături de medicii spitalului în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID -19“, a anunțat Spitalul Județean Arad.

Până joi, 127 de angajaţi ai Spitalului Județean Arad, dintre care 35 de medici, au intrat în concediu medical. Alţi 40 au demisionat, dintre care 14 medici.

Spitalul are în total 2.047 de angajaţi, din care 371 sunt medici, 985 sunt asistenţi, 387 sunt infirmieri, iar 64 sunt brancardieri.

Conducerea unității medicale a mai menționat că mai mulţi medici rezidenţi străini, italieni, francezi, dar şi din alte ţări lucrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în perioada epidemiei de coronavirus, unii fiind italieni, chiar din zone afectate grav de COVID-19, însă au ales să îngrijească pacienţi internaţi la Arad.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat, pentru Agerpres, că în prezent lucrează în spital 315 de medici rezidenţi, iar o parte dintre aceştia sunt străini, majoritatea cu studiile făcute la Arad. În funcţie de specialitate, ei au lucrat în special în mediul privat, însă în contextul epidemiei de coronavirus, oferă ajutor cadrelor medicale din spital.

Majoritatea rezidenţilor străini care lucrează în această perioadă la SCJU Arad au terminat studiile la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad.

De asemenea, senatorul USR de Arad, Adrian Wiener, de profesie medic, s-a întors la activitatea sa din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde a fost şi director până în 2016, pentru a ajuta în contextul pandemiei.

Wiener este medic primar de medicină internă şi a decis ca, în această perioadă, să îşi ajute colegii din spitalul arădean, unde mai multe cadre medicale au demisionat, altele au intrat în concediu medical, iar 24 au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

„Mi s-a părut firesc să revin ca medic, mai ales acum când 24 de cadre medicale sunt infectate, pacienţii sunt din ce în ce mai mulţi, lucrurile merg foarte greu. Acum e momentul să dovedim cu toţii că merităm aprecierea societăţii şi suntem ceea ce suntem nu întâmplător“, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Adrian Wiener.

El a precizat că a mers să lucreze în spital din proprie iniţiativă.

„Sunt la Secţia Medicină Internă II, unde vin şi pacienţi cu COVID-19. Spitalul TBC Arad s-a umplut şi următoarea destinaţie a acestor pacienţi este secţia noastră, unde avem deja pacienţi cu noul coronavirus“, a spus senatorul USR.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.