Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni au verificat, de marți și până miercuri dimineață, 1.880 de persoane și 16 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare și a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare.

În timpul acestor verificări au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 245.490 lei, fiind întocmite și două dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 21 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.900 lei. Polițiștii locali arădeni, care au acționat cu un efectiv de 40 de cadre și 13 mijloace auto, au întocmit, în ultimele 24 de ore, 20 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 8.600 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare. „Precizăm că, începând de joi, va crește valoarea amenzilor pentru persoanele fizice și juridice care nu respectă restricțiile impuse“, a informat Prefectura Județului Arad.

Cercetat pentru nerespectarea izolării

Un bărbat, care trebuia să stea în izolare la domiciliu, este cercetat penal după ce polițiștii din Nădlac au stabilit că acesta nu s-a conformat prevederilor legale. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit, la data de 31 martie, un dosar de urmărire penală, după ce polițiștii din Nădlac s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, nu se afla în locuinţa declarată la intrarea în ţară ca fiind adresa în care se va izola la domiciliu, persoana fiind revenită din Germania. „În cauză a fost dispusă de organele de cercetare penală începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 C.P. Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale“, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

PTF Nădlac II se menţine aglomerat

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II era din nou aglomerat pe sensul de intrare în România, miercuri după-amiază, când se aştepta cel puţin 240 de minute pentru procedurile de tranzitare. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, pentru Agerpres, că sunt deschise şase artere de intrare în ţară la Nădlac II, însă se înregistrează un număr mare de persoane şi mijloace de transport care se prezintă pentru verificări. Conform sursei citate, de când Ungaria şi-a închis frontierele şi permite tranzitarea ţării doar pe timp de noapte, la Nădlac II se înregistrează în fiecare dimineaţă timpi mari de aşteptare. „Românii care revin din alte ţări traversează Ungaria noaptea, iar dimineaţa ajung la frontiera României, astfel că în prima parte a zilei sunt timpi mai mari de aşteptare pentru tranzitare, cauzaţi şi de triajul epidemiologic care are loc la intrarea în ţară“, a declarat Matei. În ultimele 24 de ore, prin PTF Nădlac II au intrat în ţară 4.200 de persoane cu 2.000 de mijloace de transport.

Intervenții la incendii a pompierilor

Subunitățile de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad au acționat, în ultimele 48 de ore, pentru lichidarea a 8 incendii. Din cele 8 incendii, 6 au fost de vegetație uscată și resturi vegetale și două la imobile de locuit. „La ambele incendii de la imobile cauza probabilă a fost aceași – efect termic al căldurii din cauza unui horn, canal, burlan sau coș de evacuare a fumului amplasat necorespunzător si neizolat“, a precizat ISU Arad. Din cele 6 incendii de vegetație uscată, două au necesitat o intervenție cu forțe și mijloace sporite, acestea fiind favorizate de vântul puternic. „Facem un apel la populație să renunțe la această practică de curățare a vegetației și resturilor vegetale prin incendiere deoarece poate avea consecințe grave. Vă mulțumim că stați acasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să dați foc!“, este mesajul transmis de ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.