Ziarul electronic al arădenilor

24 de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat, miercuri, că 24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus, din 250 testate.

„Informaţiile pe care am reuşit să le obţinem arată că avem confirmaţi pozitiv 10 medici, 12 asistenţi medicali şi doi infirmieri. Se mai aşteaptă rezultatele la 40 de probe, iar testarea personalului spitalului va continua. Am cerut conducerii spitalului să testeze tot personalul, ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice“, a declarat Otinel Şandru.

Conform sursei citate, cadrele medicale depistate pozitiv care au simptome sunt internate, iar cele fără simptomatologie sunt în izolare la domiciliu.

Referitor la cele 31 de cadre medicale din SCJU Arad care şi-au depus demisia, 14 medici şi 17 asistenţi medicali, preşedintele Sanitas Arad a declarat că este vorba de „persoane vulnerabile“.

„Sunt cadre medicale la vârsta de pensionare sau peste această vârstă, iar restul care nu îndeplinesc condiţia de pensionare sunt totuşi aproape de această vârstă. Familiile le-au cerut să se retragă, pentru a elimina expunerea“, a declarat Şandru.

Liderul sindical a mai spus că îndeamnă cadrele medicale să nu recurgă la demisie şi „să se comporte cu profesionalism, dar nici să nu accepte să îşi desfăşoare activitatea fără echipamente de protecţie“.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.