Ziarul electronic al arădenilor

Ministrul Sănătăţii și șeful Poliției de Frontieră, la PTF Nădlac

Ministrul Sănătății, Nelu Tătar, și inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, au efectuat, miercuri, o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

„La Nădlac am verificat cu domnul chestor Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, ce înseamnă traficul, care  este în aceste zile şi cum va fi în perioada următoare, fiindcă ne apropiem de sărbătorile pascale si dincolo de transmiterea pe care o avem aici, vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind din zone care le ştim că sunt cu potenţial ridicat. Erau protejaţi poliţiştii de frontieră şi lucrau efectiv în acele echipamente, dar şi în reţeaua şi procedurile care le-am aplicat noi”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, miercuri, într-o intervenţie la un post TV, că că printre priorităţi se numără eliminarea cozilor de la intrarea în ţară.

„Este o analiză de făcut şi în zona medicală în judeţul Arad. Coroborat cu dorinţa noastră de a verifica şi cum se derulează activitatea în punctele de trecere a frontierei, am ordonat să se deplaseze cu elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi inspectorul general Buda. Nu am o reclamaţie sau nu controlează ceva, este pur şi simplu o verificare de rutină, verificări ce vor fi efectuate şi în perioada următoare pe puncte de trecere a frontierei şi împreună cu ministerul Sănătăţii vom susţine acţiuni de verificare a tranzitului către alte zone de frontieră.

Mă interesează în primul rând să nu mai fie cozi. Suntem interesaţi ca tranzitul de marfă să se efectueze în timp operativ. Fluidizarea acestui tranzit pentru camioane, de multe ori, este îngreunat (…) şi atunci trebuie să ne organizăm mai bine şi să punem cu toţii umărul la fluidizarea traficului“, a spus ministrul de Interne.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.