Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Patru femei au reclamat că au fost agresate de partenerii lor de viață, iar una de fiul ei, pe numele agresorilor fiind emise, ulterior, ordine de protecție provizorii.

O femeie a sesizat polițiștii din Sântana despre faptul că fiul ei, de 52 de ani, a amenințat-o cu acte de violență. De asemenea, o femeie și-a reclamat soțul, de 44 de ani, din Curtici, care, pe fondul geloziei, ar fi lovit-o cu pumnii în zona capului și trunchiului, amenințând-o cu moartea, în timp ce se aflau în locuința comună. În municipiul Arad, un bărbat de 55 de ani, din județul Harghita, a distrus, prin lovituri repetate, ușa locuinței fostei sale concubine, inducându-i o stare de temere. Un bărbat de 49 de ani, din Ineu, este cercetat după ce soția lui a solicitat prin 112 intervențiea unui echipaj de poliție, întrucât soțul a lovit-o cu palma în zona feței și i-a distrus telefonul mobil. Un tânăr, de 24 de ani, din Secusigiu, și-a lovit cu pumnii în zona capului și și-a strâns de gât concubina, victima fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Pe numele tuturor agresorilor au fost emise ordine de protecție provizorii, fiind întocmite dosare penale.

A intrat cu mașina în peretele bisericii

În cursul serii de duminică, un bărbat de 42 de ani, din județul Timiș, care conducea un autoturism pe raza localității arădene Șeitin, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în peretele unei biserici. „În urma testării cu apartul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere“, a informat IPJ Arad. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. „Pe numele bărbatului, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și distrugere“, au precizat oamenii legii.

Amenzi aplicate de jandarmii arădeni

În săptămâna 17 – 23 februarie, jandarmii arădeni au executat 476 misiuni de prevenire și combatere a fenomenului infracțional și contravențional, concretizate prin patrule de jandarmi, acțiuni punctuale, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică la competiții sportive, activități de punere în aplicare a mandatelor de aducere, acțiuni de prevenire a violenței în mediul școlar, acțiuni în colaborare/cooperare cu alte instituții, misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat prin patrule mixte și misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean. În timpul acestor activități au fost constatate 96 fapte contravenționale și 9 fapte de natură penală. Valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la suma de 26.000 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespecarea prevederilor legale privind normele de conviețuire socială, desfășurarea de  activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, nerespectarea normelor prevăzute în Codul Silvic, precum și nerespectarea normelor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Un adolescent și un bărbat sunt cercetați penal pentru infracțiuni rutiere. La data de 21 febrarie, un tânăr de 16 ani a condus un  autoturism pe strada Minervei din municipiul Arad, iar în dreptul unui imobil a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac. În urma impactului au rezultat exclusiv pagube materiale, însă tânărul a fugit de la locul daptei, fiind depistat de polițiștii Biroului Rutier la scurt timp după incident. Polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu au depistat un bărbat, de 43 de ani, din Șicula, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,44 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-au recoltat probe biologice. „În ambele cauze au fost întocmite dosare penale“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.