Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 24 februarie – 8 martie 2020.

În Banat, în primele trei zile din interval vremea se va încălzi treptat, devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge 16…18 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât maximele vor fi de 6..8 grade spre finalul primei săptămâni.

După aceste alternanțe se va încălzi din nou, astfel încât media maximelor se va situa între 12 și 14 grade.

Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat prin valori medii de 2…4 grade, cu două scăderi semnificative, în 25 și 28 februarie, când minimele vor deveni ușor negative, cu valori medii de -2 grade.

Precipitațiile se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului și vor fi moderate cantitativ pe 26 și 27 februarie

În Crișana, în prima săptămână de prognoză valorile termice vor avea alternanțe semnificative, atât cele diurne, cât și cele nocturne.

Astfel, la început va fi cu mult mai cald decât în mod caracteristic datei, cu maxime de 12…16 grade, apoi se va răci semnificativ, la valori medii în jurul a 6 grade în data de 27 februarie, după care se va încălzi din nou și mediile temperaturilor maxime vor fi de 10…12 grade până la finalul intervalului.

Temperaturile minime vor avea variații de la -2 la 6 grade în prima jumătate a intervalului, apoi se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea pot deveni moderate cantitativ pe 26 și 27 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.