Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie și doi bărbați, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost încarcerați de polițiștii arădeni.

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, împreună cu cei de la Secția 6 Rurală Beliu, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei, emise de magistrații de la Judecătoria Ineu. Mandatele a fost emise pe numele unui bărbat de 58 de ani, din Craiva, și al unui tânăr, de 22 de ani, din Beliu, fiecare având de executat o pedeapsă de 2 ani și 7 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Împreună cu polițiștii din Timiș a fost depistată, pe raza acestui județ Timiș, o arădeancă, de 48 de ani, pe numele căreia magistrații de la Judecătoria Timiș au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Cei trei condamnați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Ordine de protecție provizorii

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au emis, la sfârșitul săptămânii trecute, două ordine de protecție provizorii. Un ordin a fost emis, de polițiștii de la Biroul Ordine Publică, pe numele unui bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Frumușeni, care și-ar fi agresat soția, în ziua de 15 februarie. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie și lovire sau alte violențe. Conform IPJ Arad, în seara aceleiași zile, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Zerind, și-a lovit soția cu pumnii în zona abdomenului. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

Amenzi aplicate de jandarmi

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a fenomenului infracțional și contravențional, în mai multe piețe din municipiul și județul Arad. În timpul acțiunilor au fost depistate 36 persoane, care au încălcat prevederile legale privind normele de conviețuire socială și cele privind desfășurarea de activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. „Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 10.650 lei și au fost confiscate bunuri din categoria îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetice, chimicale și alte produse, în valoare de 10.000 de lei. În misiunile de menținere a ordinii publice desfășurate independent prin patrule de jandarmi și în cooperare cu IPJ Arad în sistem integrat prin patrule mixte  au fost constatate trei infracțiuni“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad.

Egipteni găsiți ascunşi sub autocar

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanapalota au depistat doi cetăţeni din Egipt, ascunși sub un autocar. Egiptenii au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român care conducea un autocar înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră au fost descoperite ascunse sub autocar, două persoane. Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Egipt, în vârste de 32 şi 19 ani. Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.