Ziarul electronic al arădenilor

Migranți din Afganistan, Nepal, Egipt, Siria și Maroc, reținuți la Turnu și Nădlac

Polițiștii de frontieră de la Turnu și Nădlac au depistat 16 migranți din Afganistan, Nepal, Egipt Siria și Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În cursul zilei de luni, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat, pe direcţia localităţii Variaşu Mic, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, patru persoane ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei patru cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din patru cetăţeni din Afganistan, trei bărbaţi și un minor. Adulții  au vârste cuprinse între 19 şi 24 ani, iar minorul are 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei patru afgani, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

O actiune similară s-a desfăşurat în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, în cadrul căreia poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetățeni străini, proveniţi din Egipt, Siria și Maroc, care au încercat să ajungă ilegal în ţara vecină.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat cinci persoane din Nepal, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate  vize de călătorie Schengen  false.

Cele cinci persoane erau într-un autocar înmatriculat în România. La controlul specific, persoanele în cauză au prezentat paşapoarte eliberate de autorităţile din Nepal în care erau aplicate vize Schengen.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei cinci pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni din Nepal, au vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani si au intrat legal  în țara noastră în baza paşapoartelor personale.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat vizele de la o persoană necunoscută din Bucureşti, în schimbul sumei de 3.000 de lei pentru fiecare document și intenționau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.