Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad, care a aruncat deșeuri menajere în aria protejată a Parcului Natural Lunca Mureșului, a fost depistat și amendat de polițiștii locali.

Direcția Generală Poliția Locală Arad a informat că un șofer de autoutilitară care, la sfârșitul săptămânii trecute, a golit în aria protejată a Parcului Natural Lunca Mureșului bena cu deșeuri menajere a fost identificat și sancționat contravențional de polițiștii locali. „Sesizați de reprezentanții Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului, lucrătorii de la Biroul de Protecția Mediului au analizat conținutul grămezii de obiecte la scurt timp după descărcarea acestora. Pentru gestul său, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 1.501 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad“, a precizat DGPL Arad. Pe lângă amendă, arădeanul a trebuit să și igienizeze perimetrul, în conformitate cu noile prevederi, mai severe ale, Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor.

Bilanț al instanțelor de judecată

În anul 2019, pe rolul Tribunalului Arad și al celor cinci judecătorii arondate a fost înregistrat un număr total de 47.184 de dosare – cauze noi și stoc, din care 38.270 de dosare la cele cinci judecătorii și 8.914 de dosare la Tribunal. Din acestea 39.772 de dosare reprezintă cauze noi, înregistrate în anul 2019, din care 32.821 de dosare la cele 5 judecătorii și 6.951 de dosare la Tribunal, diferența de 7.412 dosare reprezentând stocul preluat din anii anteriori. Pe instanțe situația se prezintă astfel: Judecătoria Arad – 25.511 dosare, din care 22.115 cauze noi, 3.396 stoc, Judecătoria Chișineu Criș  –  4.305 dosare, din care  3.704 cauze noi, 601 stoc, Judecătoria Gurahonț –  1.913 dosare, din care 1.646 cauze noi, 267 stoc, Judecătoria Ineu –  3.324 dosare, din care 2.871 cauze noi, 453 stoc, Judecătoria Lipova 3.217 dosare, din care 2.485 cauze noi, 732 stoc, Tribunalul Arad – 8.914 dosare, din care 6.951 cauze noi, din care 4.770 dosare de fond, iar dintre acestea 3.427 nou intrate, 2.890 dosare în apel, din care 2.440 nou intrate, 668 dosare în recurs, din care 545 nou intrate și 586 contestații în materie penală, din care 539 nou intrate, 1.963 dosare reprezentând stoc preluat.

Șoferi cu dosare penale

Polițiștii de la Biroul Rutier cercetează un arădean, de 45 de ani, care, la data, de 29 ianuarie, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism pe strada Gorunului, la intersecția cu strada Zărandului nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea”, a pătruns în intersecție, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un hunedorean de 52 de ani. În urma impactului au rezultat exclusiv pagube materiale, testarea cu aparatul etilotest a arădeanului indicând o alcoolemie de 1,42 mg./l. alcool pur în aerul expirat a șoferului vinovat. Un alt bărbat, de 46 de ani, din Timișoara, tot sub influența alcoolului, a condus un autoturism pe raza localității Vinga, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, eveniment în urma căruia au rezultat exclusiv pagube materiale. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat o alcoolemie de 1,01 mg./l. alcool pur în aerul expirat a conducătorului vinovat. În ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

Țigări netimbrate, confiscate de jandarmi

Un bărbat și o femeie din Arad, au fost depistați în flagrant, de un echipaj de jandarmerie, în timp ce ofereau spre comercializare 93 de pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Cei au fost depistați în Piața „Mihai Viteazul“, respectiv în Piața Fortuna din municipiul Arad. De asemenea, la vederea echipajului de jandarmi, mai mulți comercianți și-au abandonat mărfurile de contrabandă și s-au făcut nevăzuți. În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, în diferite locuri din piețe, respectiv în lăzi cu fructe sau tomberoane pentru deșeuri, 54 pachete cu țigări netimbrate. Pe numele celor două persoane depistate, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.