Ziarul electronic al arădenilor

Vederi de altădată din Arad și împrejurimi pot fi accesate on-line

Imagini cu Aradul de altădată pot fi vizualizate on-line, pe site-ul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“, în urma unui proces de digitalizare inițiat de această instituție.

„Orașele, străzile, casele, locurile de odinioară stârnesc amintiri și chiar nostalgii. În orice caz, fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată în viață o discuție de genul: «Mai știi cum se chema strada aia pe vremuri?» , «Ce clădire a fost în acest loc, acum o sută de ani sau chiar mai aproape de noi?». Anii trec, vremurile se schimbă, rămân amintirile“, se arată în prezentarea făcută de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“.

Conform autorităților județene, și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ se adaptează la noile tehnologii.

„Am început, în urmă cu câţiva ani, un amplu proces de digitizare a documentelor bibliotecii, deoarece am considerat că este nevoie de conservarea şi punerea în evidenţă a patrimoniului mobil și imobil arădean.  Lucrurile au evoluat, biblioteca digitală, care poate fi accesată  de acasă sau de oriunde, crește continuu din punct de vedere al multitudinii de informații. Este un demers instituţional extrem de bine primit de către public. Utilizatorii pot astfel să-și acopere mai bine, mai rapid și mai ușor nevoia de informare, documentare și lectură“, a spus Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

În cadrul procesului de digitalizare, cea mai recentă acţiune a fost aceea de a pune la dispoziția arădenilor colecția de  vederi de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până spre finele secolului trecut.

Aceasta poate fi accesată la adresa: https://bibliotecaarad.ro/vederi-din-arad/.

„Se pot vizualiza, oricând și de oriunde, câteva sute de vederi din Arad și din împrejurimile sale, imagini care măsoară trecerea timpului şi modul în care oraşul nostru s-a dezvoltat“, a informat conducerea Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.