Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un salon de înfrumusețare, care funcționa ilegal pe o stradă din centrul municipiului Arad, a fost sancționat contravențional de polițiștii locali, iar activitatea i-a fost suspendată.

Direcția Generală Poliția Locală Arad a anunțat, joi, că în urma unui apel telefonic primit la dispeceratul instituției, un echipaj din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial s-a deplasat la parterul unui imobil de pe strada Tudor Vladimirescu, unde funcționa un salon de înfrumusețare fără autorizație. „Întrucât oamenii legii au constatat că agentul economic nu deținea punct de lucru înregistrat la Oficiul Național al Registrului Comerțului s-a dispus sancționarea sa în baza OG 99/2000 republicată, cu o amendă în cuantum de 400 lei și cu măsura complementară de suspendare a activității până la intrarea în legalitate“, au precizat reprezentanții DGPL Arad.

Misiuni ale subunităților ISU Arad

Subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat, în primele 15 zile ale acestui an, 366 misiuni în sprijinul populației. Într-un raport al ISU Arad se arată că în misiunile de intervenție au fost angrenate forțe și mijloace de la toate cele 7 subunități și cele 2 puncte de lucru. „S-a intervenit pentru stingerea a 18 incendii, dintre care 12 la anexe sau case de locuit, chiar dacă la unele dintre acestea s-a aprins doar coșul de evacuare a fumului. De asemenea, s-a intervenit cu mijloace specifice pentru salvarea a două animale și au mai fost executate alte 19 misiuni de intervenție (asistenta persoane, asigurarea evenimentelor cu afluență mare de public). Echipajul de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară a desfășurat o misiune de intervenție“, se menționează în raport. Totodată, cele 9 echipaje SMURD, o terapie intensivă mobilă și 8 de prim-ajutor medical, au desfășurat 326 misiuni.

Tunisieni opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat trei cetăţeni tunisieni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Migranții au fost depistați cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Tunisia, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, solicitanţi de azil în România. Cei trei cetăţeni tunisieni au declarat că au ales această metodă deoarece nu deţineau documente valabile pentru a trece legal frontiera şi intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 186 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 51 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 135 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.