Ziarul electronic al arădenilor

Cursurile la Liceul German rămân suspendate până vineri

Cursurile rămân suspendate până vineri în clădirea Liceului Teoretic „Adam Muller Gutenbrun“ din Arad afectată după acţiunile de dezinsecţie şi dezinfecţie, în urma cărora 40 de elevi au ajuns la spital.

Acolo vor continua procedurile de curăţenie, sub monitorizarea DSP. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-a întrunit, miercuri, într-o şedinţă extraordinară convocată de prefectul judeţului, iar instituţiile implicate în gestionarea situaţiei de urgenţă produse la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun“ au prezentat măsurile care au fost luate până în prezent.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, în urma analizei s-a decis ca, în clădirea afectată, cursurile să rămână suspendate până vineri.

Totodată, se continuă procedura de curăţenie în conformitate cu cele dispuse de Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care va monitoriza şi verifica în continuare locaţia.

Vineri, la ora 16.00, va avea loc o nouă şedinţă extraordinară a CJSU.

Poliţiştii din Arad au deschis dosar penal în cazul elevilor intoxicaţi în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie, după ce s-a stabilit o legătură directă între acţiunea care a avut loc în 10 ianuarie şi reacţiile pe care le-au avut deja 40 de adolescenţi.

Dezinsecţia a fost făcută de o firmă din judeţul Hunedoara, cercetată acum pentru vătămare corporală, fals în înscrisuri şi uz de fals, dar şi trafic de substanţe periculoase.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.