Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la SPF Vărşand au depistat, în două autoturisme care circulau în regim taxi, opt cetăţeni din Irak, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria.  

Aflați în misiune pe DN 79, polițiștii de frontieră au descoperit, în două autoturisme, care circulau în regim taxi, opt cetăţeni străini – trei femei şi cinci bărbaţi. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 59 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră şi se îndreptau către frontiera cu Ungaria. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Firme amendate de polițiștii locali

Patru firme ce desfășoară, pe raza municipiului Arad, activități de comerț autovehicule cu masa sub 3,5 tone, întreținere și reparații auto, au fost sancționate de polițiștii locali. Una dintre societăți, care se numără printre operatorii de transport public din județ, nu deținea autorizația de funcționare pentru activitățile de service, ITP și închiriere bunuri proprii. Drept urmare, firma a primit a doua amendă de 2.500 din acest an, urmând ca, dacă nu intră în legalitate până la finele lunii decembrie, să fie dispusă măsura complementară a suspendării activității. Cea de-a doua societate, care realizează activități de spălătorie și service auto, a primit o amendă de 5.000 de lei, aceasta fiind doar ultima dintr-un lung șir de sancțiuni aplicate în locația respectivă. A treia firmă, tot o spălătorie, nu dispunea de autorizație de funcționare, sens în care, fiind la prima abatere, a primit o amendă de 2.500 de lei. Ultima societate, având ca domeniu de activitate comerțul de automobile, nu deține acord eliberat de PMA pentru ocuparea domeniului public. Drept urmare, a primit o amendă de 2500 de lei și s-a dispus eliberarea terenului ocupat abuziv. Polițiștii locali vor reveni în control la societatea respectivă, în perioada imediat următoare.

Țigări vândute în magazin de lenjerie intimă

Polițiștii din Ineu au depistat, în cursul zilei de 21 noiembrie, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, în timp ce oferea spre comercializare țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă, într-un magazin de lenjerie intimă de pe raza orașului. „Cele 2.200 de țigarete au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru contrabandă“, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Amendați pentru că au parcat pe spații verzi

Direcția Generală Poliția Locală Arad a anunțat, vineri, că 18 arădeni vor plăti amenzi pentru obiceiul de a-și parca autovehiculele pe spațiile verzi de pe raza municipiului. „În urma verificărilor întreprinse, în ultima săptămână, de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în zonele «preferate» de aceștia (parcurile publice, faleza Mureșului sau scuarurile dintre blocuri), conducătorii auto surprinși că nu s-au conformat prevederilor Legii 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților au primit sancțiuni contravenționale“, a informat DGPL Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 162 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 49 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 113 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.