Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru comiterea mai multor furturi pe raza municipiului Arad.

Bărbatul, care este din județul Timiș, a fost reținut de polițiști de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad. Conform oamenilor legii, bărbatul, în seara zilei de 21 iunie, a sustras o geantă și un telefon mobil, dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe strada Episcopiei, iar în ziua de 23 septembrie a sustras o geantă cu un laptop și alte bunuri, dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe strada Ștefan cel Mare. Prin faptele sale, bărbatul a cauzat un prejudiciu total de 1.600 de lei. Bărbatul este bănuit și de săvârșirea altor furturi de pe raza municipiului, atât din autovehicule, cât și din societăți comerciale, fiind documentată întreaga sa activitate infracțională. ​În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat magistraților de pe lângă Judecătoria Arad, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Bărbat găsit căzut între liniile de tren

Mecanicii de tren care efectuau o manevră de garare a unei garnituri, în zona Stației CFR Arad, au găsit, miercuri, în jurul orei 6.25, un bărbat căzut pe terasamentul căii ferate, între șine. Bărbatul prezenta mai multe traumatisme la nivelul capului și membrelor superioare, însă era conștient și cooperant. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor. Ulterior bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Bărbatul fost identificat, acesta are 51 de ani și este din Sântana. Bărbatul a spus că nu a fost victima unui accident feroviar sau a unei infracțiuni, însă nu știe cum a ajuns în locul unde a fost găsit sau cum s-a rănit. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, precum și pentru stabilirea împrejurărilor în care bărbatul ajuns între șine.

Tânăr reținut de polițiștii din Sebiș

Polițiștii din orașul Sebiș au reținut un tânăr, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Într-o informare remisă de IPJ Arad se arată că, în noaptea de 11/12 noiembrie, un tânăr de 20 de ani, din Bârsa, ar fi sustras de pe raza localității Susani un autoturism lăsat neasigurat și cu cheile în contact, cu care s-ar fi deplasat pe raza localităților Prunișor și Sebiș, după care ar fi derapat într-un șanț. Tânărul ar fi abandonat autoturismul, ar fi demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare și ar fi luat cheile din contact și documentele autoturismului, după care, în aceeași noapte, s-ar fi deplasat în localitatea Ignești unde, găsind un autoturism neasigurat, cu cheile în contact, l-ar fi sustras și s-ar fi deplasat în localitatea Craiva, unde l-ar fi vândut cu 50 de euro. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și ambele autoturisme au fost avariate. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților Judecătoriei Gurahonț cu propunere de arestare preventivă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis și distrugere.

Autoturism căutat de autorităţile din Franţa

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit un autoturism marca Audi, în valoare de 5.000 de euro, căutat de autorităţile din Franţa. Mașina a fost depistată când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român I.E., în vârstă de 31 de ani. Acesta conducea autoturismul marca Audi, tip A6, înmatriculat în Spania, și era însoţit de o femeie, în vârstă de 46 de ani, proprietara mijlocului de transport. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi documentele autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale“, alertă introdusă de autorităţile din Franţa. Proprietara maşinii a declarat că nu are cunoştinţă cu privire la folosirea autoturismului în scopul săvârşirii de infracţiuni pe teritoriul Franţei. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.