Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Amenzi în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost aplicate de polițiștii de la Biroul Rutier, în timpul unei acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră, derulată împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român

Astfel, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.135 de lei, dintre care 21 pentru lipsa centurii de siguranță, două pentru opriri neregulamentare, 10 pentru defecțiuni tehnice ale autoturismelor și 37 pentru alte abateri de la normele rutiere. Au fost reținute 5 permise de conducere (3 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, două pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric) și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost întocmit un dosar de cercetare penală pe numele unui arădean de 36 de ani, care a condus un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Tânăr rănit. A căzut de pe o schelă, la Socodor

Un tânâr de 23 de ani a căzut, miercuri, de pe o schelă, cu capul într-o bară de fier beton. Accidentul de muncă a avut loc pe un șantier din localitatea arădeană Socodor. Primele informații arată că tânârul de 23 de ani s-a dezechilibrat pe o schelă și a căzut de la doi metri, cu capul într-o bară de fier beton de 10 milimetri. „S-a alocat un echipaj de tip B2, de la Chișineu Criș. Pacientul a fost găsit conștient, cooperant, stabil hemodinamic. Acel fier beton a trecut prin lobul urechii, a traversat mandibula și s-a exteriorizat prin fața anterocervicală a gâtului. A mai avut o contuzie toracică și mici escoriații”, a declarat managerul SAJ Arad, Raveca Nicoară. Tânărul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean Arad. Purtărorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, a declarat că Poliția a fost sesizată în legătură cu un accident de muncă și face cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Părinți amendați pentru nesupraveherea copiilor

Părinții a patru minori, surprinși cerșind în vecinătatea Palatului Administrativ din Arad, au fost sancționați contravențional de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică. Copiii, trei fete și un băiat cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, au fost predați de polițiștii locali asistenților sociali ai DGASPC din Centrul de Permanență „Morcoveață”. „Părinții lor, având antecedente privind nesupravegherea și neîmpiedicarea minorilor de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție, au fost amendați cu câte 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991/R. Cei patru minori pot fi recuperați de către părinții lor din centrul de plasament, sub semnătură și angajament“, au spus polițiștii locali. Copiii provin din familii dezorganizate și numeroase, iar mama fetei în vârstă de 15 ani le-a declarat polițiștilor locali că nu își mai poate ține fiica sub control. Părinții riscă să răspundă penal pentru faptele lor, deoarece li se vor întocmi, de polițiștii locali, sesizări penale pentru nesupravegherea și neîmpiedicarea minorilor de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție.

Depistați la volan sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au depistat trei bărbați care au condus vehicule, în timp ce se aflau sub influența alcoolului. Polițiștii din Pâncota au depistat, în seara zilei de 5 noiembrie, un bărbat de 40 de ani, din Măderat, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,04 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,77 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, de polițiștii din Lipova, un bărbat de 36 de ani, din acest oraș, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere. Un bărbat de 42 de ani, din Socodor, a fost depistat de polițiștii de la Secția 3 Rurală Chișineu-Criș în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 118, pe raza localității Socodor, având o alcoolemie de 0,76 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.