Ziarul electronic al arădenilor

Polițist local din Arad lovit cu mașina de un șofer pe care l-a amendat

Un polițist local din Arad a fost accidentat, și are nevoie de îngrijiri medicale, de un șofer care a fost amendat pentru diverse abateri de la legislația rutieră, inclusiv de omul legii pe care l-a lovit cu mașina.

Direcția Generală Poliția Locală Arad a informat că polițistul local cu atribuții de circulație pe drumurile publice necesită îngrijiri medicale de minimum o lună, după ce brațul stâng i-a fost acroșat de un autovehicul Volkswagen Golf condus de un șofer cu antecedente în încălcarea normelor rutiere.

Incidentul s-a petrecut marți, în jurul orei 18.30, la intersecția străzii I.C. Brătianu cu Bulevardul Revoluției, unde angajatul Direcției Generale Poliția Locală Arad își exercita atribuțiile de serviciu, fluidizând traficul și deviind circulația înspre Podgoria, într-un perimetru unde se turnase asfalt proaspăt după reabilitarea rețelei de apă.

„Șoferul nu a respectat indicația de a se opri exprimată de polițistul local și și-a continuat deplasarea către strada Andrei Mureșanu, în condițiile în care acest traseu era blocat de utilajele operatorului și de obstacole. Conducătorul auto a traversat intersecția, după ce l-a acroșat pe polițistul local și a continuat deplasarea către strada Andrei Mureșanu, până când traseul său către Bulevardul Revoluției a fost întrerupt de panourile de protecție amplasate la marginea sensului opus al acestei artere de circulație“, se arată într-un comunicat de presă remis de DGPL Arad.

În urma apelului inițiat de polițistul local la numărul unic de urgență 112, un echipaj ale Inspectoratului de Poliție al Județului Arad și o ambulanță au sosit la locul incidentului. Polițistul local a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe  a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde în urma radiografiei a fost constatată o fisură a oaselor cotului  ce a impus imobilizarea brațului.

„În ultimele luni, șoferului în cauză îi fuseseră întocmite mai multe procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor de către reprezentanții DGPL Arad, inclusiv de către polițistul local pe care l-a acroșat. Cu doar o lună în urmă, șoferul a fost sancționat pentru staționare neregulamentară. El a refuzat legitimarea și a părăsit zona, nu înainte de a fi filmat de către polițiștii locali (acțiune materializată și cu ocazia incidentului de ieri). La momentul respectiv, același șofer recalcitrant a primit și amendă pentru refuz de legitimare“, a mai informat DGPL Arad.

Direcția Generală Poliția Locală Arad le reamintește participanților la trafic că, în conformitate cu prevederile art.7, lit. a din Legea 155/2010, a Poliției Locale:  „în domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții (…) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.