Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe ordine de protecție provizorii au fost emise de polițiștii arădeni, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unor conflicte familiale.

Astfel, un bărbat de 47 de ani, din Șeitin, și-a lovit cu pumnii și palmele, peste față și cap, și și-a amenințat cu moartea concubina de 40 de ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun. De asemenea, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din orașul Nădlac, și-a amenințat cu acte de violență fratele și părinții, în timp ce se afla la domiciliul acestora. Totodată, un bărbat de 32 de ani, din Șepreuș, pe fondul unor neînțelegeri și aflându-se sub influența alcoolului, și-a amenințat bunica de 75 de ani, adresându-i și cuvinte și expresii jignitoare. „Pe numele tututor agresorilor au fost emise ordine de protecție provizorii, pe o perioadă de 5 zile“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Cercetați pentru furt de motorină

Polițiștii din orașul Lipova cercetează doi bărbați, de 51 și 29 de ani, din Botoșani, respectiv Fântânele, care au fost surprinși, în seara zilei de 18 octombrie, în timp ce sustrăgeau carburant dintr-un buldozer parcat în extravilanul localității Lipova. „La scurt timp de la sesizarea faptei, cei doi bărbați au fost depistați în trafic de polițiști, în timp ce se deplasau cu un autoturism în care au fost găsite trei recipiente de plastic cu 70 de litri de motorină“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind documentată întreaga activitate infracțională a celor în cauză.

Agenți economici amendați

Trei amenzi, în valoare totală de 7.500 de lei, au fost aplicate de polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial, în urma unui controlul tematic privind protejarea sănătății populației. Controlul a fost efectuat în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului Control Oficial și Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, în zona gheretelor din Piața Obor din Arad. Au fost verificate respectarea prevederilor legale privind afișarea prețurilor și tarifelor aferente serviciilor prestate, deținerea autorizațiilor necesare funcționării și a documentelor care să ateste proveniența mărfurilor. Lucrătorii DSVSA au verificat respectarea legislației sanitar-veterinare în unitățile de alimentație publică de tip fast-food, privind normele de igienă, condițiile de depozitare a mărfurilor, precum și starea de sănătate a angajaților. Verificările autorizațiilor, aprobărilor, avizelor sau a altor documente stabilite prin legi sau acte normative ale autorităților publice centrale sau locale au vizat 15 agenți comerciali. Trei dintre aceștia au fost amendați în conformitate cu prevederile HCLM 192/2017, pentru lipsa autorizațiilor necesare pentru desfășurarea activităților de alimentație publică.

Intervenții la incendii de vegetație uscată

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a anunțat că, în lunile septembrie și octombrie, subunitățile Inspectoratului au stins 53 de incendii de vegetație uscată, resturi vegetale și deșeuri. „Deși suprafețele nu au fost foarte mari, între 50 mp și 5.000 mp, intervențiile au necesitat destul de multe forțe și mijloace alocate pentru intervenție, iar în unele cazuri intervenția a fost făcută pe jos, din cauza imposibilității accesului cu autospecialele“, se precizează într-o informare remisă de ISU Arad.

Urmăriţi  depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbaţi, căutaţi în vederea executării unor  pedepse privative de libertate. Unul dintre cei doi, D.I., de 30 de ani, din judeţ Alba, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie, având de executat 200 de zile de închisoare. Tot pe sensul de intrare în țară a fost depistat și P.D., de 39 de ani, din judeţul Olt. Pe numele acestuia era emis, de autorităţile din Spania, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea unor infracţiuni contra persoanei. Cei doi au fost predați unui echipaj din cadrul IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.