Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni cercetează mai multe persoane care au condus autovehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat, de 39 de ani, din județul Argeș, care conducea un autoturism pe raza localității Andrei Șaguna, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat de 60 de ani, din Milova, în timp ce conducea pe DC 83 o autoutilitară neînmatriculată. Polițiștii au mai depistat un bărbat de 41 de ani, din Zărand, care, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a mașini, derapând într-un șanț din partea dreaptă a DJ 792, în localitatea Zărand). Evenimentul rutier s-a soldat exclusiv cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolmie record de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au constatat și că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În toate cazurile au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei, fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.

Câini fără stăpân, duși la Adăpostul Public

Mai mulți câini fără stăpân au fost strânși de pe străzi din municipiul Arad și duși la Adăpostul Public situat pe Calea Bodrogului. „Alte șapte suflete și-au găsit un cămin temporar la Adăpostul Public de pe Calea Bodrogului, în urma unei acțiuni derulate de polițiștii locali ai Biroului Supraveghere Comunitară în colaborare cu reprezentanții S.C. Gospodărirea Comunală S.A., în cursul zilei de luni, pe străzile din cartierele Pârneava, Drăgășani și Alfa. Acest demers se înscrie în seria acțiunilor comune de capturare a câinilor fără stăpân sau lăsați nesupravegheați pe domeniul public al municipiului“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad. Conform sursei citate, în ultimele trei luni, peste 50 de câini au fost capturați și integrați în Adăpostul Public.

A încălcat ordinul de protecție provizoriu

Polițiștii de la Secția nr. 2 Micălaca cercetează un bărbat de 40 de ani, din Arad, care, la data de 1 septembrie, în jurul orei 23.20, și-a agresat verbal și fizic concubina, în apartamentul acesteia, situat pe raza municipiului. „Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, începând cu data de 2 septembrie, ora 2.00, dispunându-se totodată părăsirea locuinței comune, interdicția de a se apropia de victimă la o distanță mai mică de 50 de metri și contactarea acesteia sub orice formă. La data de 2 septembrie, în jurul orei 11.20, bărbatul a revenit la domiciliul victimei și a amenințat-o cu acte de violență, încălcând astfel ordinul de protecție provizoriu“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și încălcare a ordinului de protecție provizoriu.

Șoferi amendați de polițiștii locali

Mai muți șoferi care au încercat să tranziteze municipiul Arad, fără a deține în acest sens și autorizațiile necesare, însă au fost trași pe dreapta de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, în vecinătatea Patinoarului Municipal. „Este vorba despre trei conducători auto care intenționau să părăsească municipiul Arad, având la bordul autotrenurilor componentele unui parc de distracții care a funcționat temporar în incinta Ștrandului «Neptun»“, au precizat reprezentanții DGPL Arad. Sancțiunile contravenționale care le-au fost aplicate șoferilor de oamenii legii însumează 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 303/2016.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.