Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a intrat într-un apartament din municipiul Arad, de unde a sustras o sumă de bani, de față fiind și o minoră de 10 ani, de la care autorul faptei a cerut informații cu privire la bunurile de valoare din locuință.

Polițiștii au stabilit că bărbatul, de 31 de ani, din Arad, a pătruns, prin escaladarea ferestrei de la bucătărie, lăsată deschisă, într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiu, de unde a sustras 350 de lei și ar fi răvășit locuința, după care a plecat. „La momentul săvârșirii faptei, în apartament se afla o minoră de 10 ani, de la care bărbatul ar fi solicitat informații cu privire la bunurile de valoare și banii care s-ar afla în casă“, a informat IPJ Arad. În urma analizei amprentelor găsite la fața locului, a fost identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei și, ulterior, depistat pe raza municipiului. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au eliberat pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ordine de protecție provizorii

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au emis două ordine de protecție provizorii. Conform IPJ Arad, un ordin a fost emis pe numele unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din orașul Sântana, care și-ar fi agresat fizic soția în timp ce se aflau în fața unui imobil din Cartierul Verde. Al doilea ordin a fost emis pe numele unui arădean, în vârstă de 42 de ani, care, în prezența copilului minor, și-ar fi amenințat fosta concubină cu acte de violență, respectiv că îi rupe picioarele, în timp ce se aflau pe strada Salciei din municipiu. „Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, respectiv amenințare“, a precizat IPJ Arad.

Amendat pentru molozul aruncat

Un arădean a fost amendat de polițiștii locali, după ce a fost prins că a aruncat moloz într-o zonă interzisă. Direcția Generală Poliția Locală Arad a anunțat că arădeanul, în vârstă de 63 de ani, în data de 28 august, a aruncat, dintr-un camion, deșeuri provenind din demolări, pe șoseaua de centură din zona străzii Câmpul Liniștii. Potrivit DGPL Arad, bărbatul a fost amendat de polițiștii locali cu atribuții de ordine publică. „În temeiul Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, L.A. a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 1.000 de lei“, se precizează într-o informare remisă presei de DGPL Arad.

Cercetați pentru conducere fără permis

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au întocmit trei dosare penale pentru conducere unui autovehicul fără permis de conducere. Pe raza orașului Pâncota, polițiștii au depistat un arădean, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism. Fiind oprit pentru luarea de măsuri legale în urma încălcării unor reguli de circulație, polițiștii au stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat din data de 17 iunie, pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Un bărbat de 42 de ani, din Pilu, a fost depistat de în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Socodor, având dreptul de a conduce suspendat pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Fără drept de a conduce vehicule a fost depistată, de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu, o femeie de 33 de ani, din Bârsa, în timp ce conducea un ATV pe DN 79/A, pe raza localității Bârsa. Cei în cauză sunt cercetați penal pentru conducere de vehicule fără drept.

Irakieni cu documente grecești, la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Curtici au depistat doi cetățeni din Irak, care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de cărți de identitate grecești false. Cei doi călătoreau într-un tren internaţional, pe ruta București – Budapesta. La controlul de frontieră s-au legitimat cu cărți de identitate care aveau însemnele autorităților din Grecia. Având suspiciuni că documentele prezentate la control sunt false, polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză și le-au dus la sediul instituției, pentru cercetări. În urma verficărilor preliminare și din declarațiile persoanelor, s-a stabilit că aceștia sunt cetăţeni irakieni în vârstă de 21, respectiv 36 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.