Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii din Dezna, Sebiş şi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Arad au depistat un bărbat, care a braconat un căprior.

Bărbatul are 31 de ani, este din Sebiş și a fost depistat pe DJ 792/B Dezna-Buhani, în timp ce conducea un autoturism de teren Suzuki Jimny. Oamenii legii i-au cerut bărbatului să prezinte autoturismul pentru control, însă acesta a refuzat, fiind nevoie de urmărirea mașinii de poliţişti. În zona pădurii din localitatea Minead, poliţiştii au depistat şi un rucsac în care se afla un animal sălbatic tranşat, din specia căprior, în greutate de 16,550 kg. Rucsacul a fost aruncat din autoturism. Cercetările sunt continuate, pe numele bărbatului fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind regimul vânătorii și protecției fondului cinegetic.

Mandat de executare a pedepsei

Poliţiştii de la Poliţia din Ineu au pus în aplicare, în cursul zilei de miercuri, un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea emis pe numele unui tânăr din acest oraș. Tânărul are de 25 de ani și a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an şi 8 luni de închisoare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei. Tânărul a fost încarcerat la Penitenciarul Arad.

Acțiune în cooperare

Jandarmii din Arad, în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – filiala Ardeal, au desfăşurat, miercuri, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în domeniul piscicol. În timpul acţiunii, desfășurată pe albia Crișului Alb, Canalul Morilor și râul Teuz, au fost depistate persoane care pescuiau fără a avea permis sau autorizație în acest sens și persoane care nu respectau condițiile pentru care li s-au eliberat permisele de pescuit. Șapte persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.100 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Minoră depistată de poliţişti

Poliţiştii de la Postul de Poliție Frumușeni au fost sesizaţi, în data de 24 martie, de către o femeie, că fiica ei, în vârstă de 14 ani, a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai întors. În urma activităţilor desfăşurate, în cursul zilei de miercuri, minora a fost depistată de poliţişti, pe bulevardul Revoluţiei din municipiul Arad şi a fost încredinţată familiei.

Judecat pentru evaziune

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Puskas Marcel Viorel, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Puskas Marcel Viorel, în calitate de administrator al unei intreprinderi individuale, în perioada 25 aprilie 2013 – 27 iulie 2014, a reţinut pe statele de plată ale angajaţilor contribuţiile cu reţinere la sursă şi nu le-a virat la buget în termenul legal, deşi avea posibilitatea de a le vira, deoarece, societatea dispunea de bani, cauzând astfel un prejudiciu de 9.593 lei. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 250 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 64.000 de lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.