Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai mulţi oameni au sunat la Poliţie pentru a sesiza că un bărbat se plimbă prin centrul oraşului Arad cu un pistol în mână.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că pistolul este de jucărie. „Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad este abilitat să comunice următoarele: La data de 9 februarie, în jurul orei 11.30, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi despre faptul că, în zona centrală a municipiului, o persoană de sex masculin ar avea asupra sa un obiect ce pare a fi un pistol”, a transmis, joi, IPJ Arad. Conform sursei citate, polițiștii care au ajuns la faţa locului au identificat un bărbat de 21 de ani, din Arad, în urma controlului corporal fiind găsit asupra sa un pistol, care ar fi fost achiziţionat de la un magazin de jucării. Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Migranți depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac, împreună cu Poliția Orașului Nădlac, au efectuat controlul unui ansamblu rutier care se afla într-o parcare la intrarea în Nădlac. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 17 cetăţeni străini. În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Siria, Nepal și Bangladesh. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Turnu, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au reținut, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 23 și 44 de ani, intrați legal în România.

Amendați pentru deșeurile aruncate

Polițiștii locali au depistat mai multe persoane care au aruncat deșeuri în zona str. Mărului din municipiul Arad. Astfel, a fost identificat B.V.P., în vârstă de 52 ani din Suceava, care a procedat la incendierea unor cabluri și cauciucuri în scopul extragerii de material feros. Pentru nerespectarea prevederilor legale, bărbatul a fost amendat cu 30.000 lei. De asemenea, C.V., în vârstă de 50 ani, domiciliat în municipiul Arad, a fost surprins abandonând diferite deșeuri (din construcții, polistiren, menajer), pentru transportul cărora a utilizat o autoutilitară deținută în proprietate. Fapta săvârșită a determinat aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 45.000 lei. De asemenea, a fost identificat un cetățean care transporta deșeuri din construcții cu intenția de a le abandona într-o zonă neautorizată din arealul str. Mărului. La vederea echipajului Direcției Generale Poliția Locală Arad, bărbatul a renunțat la depozitarea deșeurilor. Polițiștii locali au solicitat transportatorului să ducă deșeurile la deponeul ecologic autorizat de pe raza municipiului Arad și să prezinte dovada depozitării conforme. Ulterior, persoana a prezentat polițiștilor locali bonul de depozitare pentru întreaga cantitate transportată, eliberat de operatorul autorizat.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din Arad au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore, au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 63.400 de lei, dintre care 63 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, 56 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri. Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări”, este mesajul transmis de polițiștii rutieri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.