Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul arădean Lipova este cercetat penal pentru că, în timpul unui scandal cu fosta lui soție, a aruncat cu un cuțit spre aceasta.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii din Lipova au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, pe numele unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, care, pe fondul unor discuții contradictorii cu fosta soție, ar fi aruncat cu cuțit de bucătărie înspre aceasta. Conform IPJ Arad, polițiștii au dispus evacuarea din locuință a bărbatului, precum și obligativitatea păstrării unei distanțe de 50 de metri față de victimă. „În acest caz se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe“, a informat IPJ Arad.

Tineri din Sântana, cercetați pentru furt

Polițiștii din Sântana cercetează doi tineri, de 18 și 21 ani, ambii din acest oraș, care sunt bănuiți de furt. „În urma investigațiilor efectuate a fost identificat un tânăr de 18 ani, care, în noaptea de 17/18 mai, ar fi sustras o bicicletă dintr-un rastel aflat în fața unui magazin de pe raza localității Sintea Mică, dar și un tânăr de 21 de ani, care ar fi sustras un telefon mobil din mâna unei persoane, în ziua de 22 mai“, au spus polițiștii. Aceștia au mai precizat că, în ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat și predat părților vătămate, iar cei doi tineri sunt cercetați pentru furt calificat, respectiv furt.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Dintre acestea, 64 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 159 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I – Nagylak au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. M.C., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul  Craiova, a fost reținut când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontier. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracţiunii contra ordinii și siguranței publice. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.