Ziarul electronic al arădenilor

Prognoza meteo pentru vara anului 2019

Prognoza meteo pentru vara anului 2019 anunță temperaturi caniculare și furtuni. Lunile iunie, iulie și august vor aduce zile toride, dar și averse sub formă de furtuni și descărcări electrice.

Vremea în următoarele trei luni, în România, va fi caracterizată de episoade de temperaturi ridicate, dar și de dese înnorări și averse. Prognoza meteo pentru vara anului 2019 aduce posibilitatea apariției furtunilor cu fulgere este ridicată pe parcursul celor trei luni de vară: iunie, iulie, august.

Comparativ cu anii trecuți, prognoza meteo în România pentru cele trei luni de vară anunță valori termice ridicate, dar mult mai bogată în precipitații.

Luna iunie debutează cu cer parțial noros și posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa în prima săptămână între 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C.

Atmosfera nu va prezenta modificări speciale până către finalul lunii când valorile în termometre cresc până la 30 de grade, dar apar și aversele însoțite de furtuni cu fulgere.

Luna iulie este, prin definiție, cea mai călduroasă lună de vară. În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatică a lunii iulie publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Buletinul meteo pentru iulie 2019 anunță valori mai scăzute însă, dar și precipitații, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că vara 2019 nu se anunță una secetoasă, cel puțin din primele date apărute.

Așadar, vremea în iulie 2019 aduce temperaturi maxime de 31-32 de grade C, dar și furtuni cu fulgere. Spre finalul lunii iulie și începutul lunii august, se întrevede o răcire a vremii. Valorile termice vor mai scădea cu cel puțin trei grade C, iar un nou val de ploi își face apariția.

Prognoza meteo a lunii august indică temperaturi care nu vor depăși 31 de grade C, în timp ce minimele termice ale lunii vor coborî până la 17, respectiv 14 grade C.

Indiferent de cum vor fi temperaturile vara aceasta, cert este că sezonul estival este cel mai așteptat sezon al anului și cu siguranță ne vom bucura atât de zilele călduroase, dar și de cele ploioase.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.