Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat cercetat pentru hărțuire. A făcut gesturi obscene către copii

Un bărbat din comuna arădeană Vladimirescu este cercetat penal pentru că a făcut gesturi obscene și a jignit mai mai mulți copii și părinții acestora.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, este cercetat penal pentru hărțuire de polițiștii din Vladimirescu.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la data de 17 mai, un bărbat de 42 de ani, din Vladimirescu, ar fi făcut gesturi obscene și ar fi adresat cuvinte jignitoare copiilor aflați pe stradă și părinților acestora. De asemenea, bărbatul i-ar fi filmat cu telefonul mobil atât din imobilul său, cât și pe stradă, urmărindu-le activitățile cotidiene, cauzând mai multor locuitori din zonă o stare de temere“, se arată într-o informare a IPJ Arad.

Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, fiind documentată întreaga activitate infracțională a celui în cauză.

„Conform art. 208 al. 1 din Codul Penal, hărțuirea este «Fapta celui care, în mod repetat, urmărește fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere». Infracțiunea  se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă“, a precizat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.