Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurori şi poliţişti arădeni au descins, miercuri, acasă la reprezentanţi ai trei firme din municipiul Arad, oraşul Lipova şi oraşul Chişineu-Criş, pentru a ridica documente care ar servi drept probe în cadrul unor anchete penale referitoare la evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au fost întocmite trei dosare penale de evaziune fiscală, de care s-ar face vinovate trei firme. „Percheziţiile domiciliare au fost efectuate la persoane juridice care au omis evidenţierea în documentele contabile a veniturilor realizate în scopul prejudicierii bugetului de stat. Prin efectuarea percheziţiilor domiciliare s-a vizat descoperirea şi strângerea de probe, respective identificarea de înscrisuri şi documente contabile în scopul stabilirii cu certitudine a prejudiciilor cauzate bugetului de stat“, se arată în comunicat, care nu precizează valoarea estimată a prejudiciului. Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor.

Cercetat pentru 11 furturi din auto

Polițiștii din cadrul Biroului de poliție comunală Șiria, împreună cu cei din orașul Pâncota, au depistat, pe raza localității Șiria, într-o sală de jocuri de noroc, un tânăr de 21 de ani, din județul Bistrița, care domiciliază fără forme legale în Șiria. „Din probatoriul administrat, a reieșit faptul că, în perioada 12 – 14 noiembrie, cel în cauză ar fi sustras, din mai multe autoturisme lăsate neasigurate, telefoane mobile, bani, cabluri, stick-uri și alte bunuri personale. Până în acest moment, au fost documentate 11 acte materiale de furt din autoturisme. Tânărul urma să comercializeze bunurile sustrase. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive“, a informat IPJ Arad. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză.

Reținut pentru infracțiuni rutiere

În noaptea de 13/14 noiembrie, polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu au fost sesizați despre un eveniment soldat exclusiv cu pagube materiale, în Tăgădău. Din primele cercetări la fața locului s-a constatat că un bărbat de 33 de ani, din județul Timiș, fără permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 793/A, în localitatea Tăgădău, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un morman de lemne, în fața unui imobil. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că bărbatul avea o îmbibație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice“, au transmis reprezentanții IPJ Arad. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Ineu cu propunerea luării de măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis de conducere.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din Arad au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 38.900 de lei, din care 41 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.