Ziarul electronic al arădenilor

Noua Secție Oncologie, transferată în administrarea Spitalului Județean Arad

Noul sediu al Secției Oncologie, situat pe strada Vicențiu Babeș, a intrat în patrimoniul județului, fiind transferat spre administrare Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

La terminarea lucrărilor, valoarea de inventar a crescut de la 2.975.700,00 lei, atât cât a fost la preluare, la 14.946.966,37 lei. Aproape 12 milioane de lei s-au investit în această secție, atât de necesară pentru tratarea pacienților,

De asemenea, în cadrul investiției s-au achiziționat dotări medicale în valoare de 298.012,00 lei, utilaje și echipamente în valoare de 1.956.789,11 lei, dotări PSI în valoare de 7.104,90 lei.

În județul Arad, Secția Clinică Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Arad este singura unitate care asigură asistență medicală în cazul bolnavilor neoplazici. Actualmente, Secția Clinică Oncologie funcționează în imobilul situat în municipiul Arad, piața Mihai Viteazul nr. 10, imobil proprietatea publică a Județului Arad.

Clădirea oferă condiții improprii, inadecvate derulării unui act medical prestat la nivel european. Clădirea a fost edificată în anii 1900, iar în clădire mai funcționează încă 3 secții medicale: Dermatologie, O.R.L. şi Oftalmologie.

Acestea au fost premisele de la care a plecat proiectul construirii unei noi secții de spital, în octombrie 2018. A fost un proiect ambițios, un proiect de suflet, un proiect gândit pentru a asigura condiții de tratament mai  bune celor care ajung să se confrunte cu astfel de probleme de sănătate.

Noua Secție de Oncologie are 50 de paturi, o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați, cu circuite separate și aparatură modernă. Lucrarea aparține Consiliului Județean și face parte din programul Consiliului Județean de construire a cinci spitale noi în Arad.

„Prin realizarea acestui nou sediu se asigură Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Arad o locație necesară desfășurării activității medicale la standardele cerute de medicina de astăzi. Secția de Oncologie va putea trata mult mai eficient decât în prezent pacienții cu afecțiuni specifice, atât din județul Arad cât şi din alte zone ale țării”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.