Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii locali i-au returnat unui bărbat portmoneul pierdut în zona centrală a municipiului Arad.

Arădeanul și-a pierdut, marți, portmoneul, care conținea acte și o sumă de bani, în zona centrală a orașului. „Arădeanul a avut parte, în aceeași zi, de o surpriză mai mult decât plăcută. Dovadă a faptului că spiritul civic este un atu al cetățenilor Aradului, femeia care a găsit bunul pierdut în zona Palatului Copiilor l-a predat la sediul Direcției Generale Poliția Locală Arad“, se arată într-o informare a Primăriei Municipiului Arad. Conform sursei citate, în urma demersului comun întreprins de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine, Liniște Publică și Parcări și cei ai Biroului Evidență Procese-Verbale și Identificări Persoane, arădeanul a fost identificat și invitat la sediul DGPL Arad, unde polițiștii locali i-au returnat portmoneul.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din Arad a fost evacuat de la domiciliu, după ce și-a amenințat soția cu acte de violență. De asemenea, polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au emis în acest caz și un ordin de protecție provizoriu. „Mandatul a fost emis de polițiști pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Arad, care, în seara zilei de 2 aprilie, și-a amenințat soția cu acte de violență, insuflându-i o stare de temere. Bărbatul a fost evacuat din locuință, fiind emis pe numele său un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. Aceștia au mai adăugat că în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Tineri cercetați pentru furturi

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică cercetează doi tineri pentru furt. Conform IPJ Arad, polițiștii cercetează o tânără de 21 de ani și un minor de 17 ani, ambii din Sânpetru German, depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau produse alimentare dintr-un supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. Prejudiciul a fost recuperat, pe numele celor doi fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. De asemenea, polițiștii de la Biroul Investigații Criminale au identificat un minor, bănuit de un furt dintr-o gospodărie. Minorul, în vârstă de 15 ani, din Arad, în data de 22 martie, prin escaladarea porții și forțarea ușii de acces a pătruns într-un imobil de pe strada Pescăruș, de unde a sustras o drujbă și lanțuri de iarnă pentru cauciucuri, cauzând prin fapta sa un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a minorului.

Urmăriţi depistaţi la PTF Nădlac II

Doi cetăţeni români, căutaţi de autorităţile din România și Ungaria pentru săvârşirea de infracţiuni, au fost reținuți la PTF Nădlac II. Unul dintre aceștia este din Sibiu și are 31 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi lipsire de libertate în mod ilegal, având de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare. Al doilea bărbat reținut este din județul Argeș și are 37 de ani. La efectuarea verificărilor specific s-a constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile maghiare, mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Cei doi au fost predați unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.